Primus pakt uit met hygiënische MB-wasmachines

Linnen speelt een grote rol in het overdragen van infecties en bacteriën. Onvoldoende hygiëne van het linnen is de oorzaak van 10 tot 15% van nosocomiale infecties, die ertoe leiden dat een patiënt gemiddeld 4 tot 5 opnamedagen in het ziekenhuis voor de boeg heeft. In extreme gevallen kunnen deze infecties zelfs de dood van de patiënt veroorzaken.

Nieuw gamma

Om te kunnen garanderen dat een product volledig bacterievrij is, is een hoog hygiëneniveau bij de verwerking van het linnen noodzakelijk. Dit kan het best via een ‘total care management’.

Primus Laundry ontwikkelde een nieuw gamma van hygiënische wasmachines, die de verzorging van het linnen makkelijker maken en optimaliseren. Dat biedt een goede bescherming voor zowel de zorgmedewerker als de patiënt en voorkomt het verspreiden van bacteriën en micro-organismen.

Reine en onreine zijde

Bij de oplossing van Primus verdeelt een fysieke scheidingswand het waslokaal in een reine en onreine zijde. Op die manier is er geen risico op contact of vermenging van vuil en proper linnen. Indien gewenst kan er een aparte atmosferische druk worden uitgeoefend tussen beide zijden, zodat er geen besmetting via luchtstromen mogelijk is.

De specifieke wasprogramma’s zorgen niet alleen voor de ontsmetting van het linnen, maar garanderen ook een goede bescherming tegen de verspreiding van infecties.

Optiload en Tracetech

Primus introduceerde ook twee nieuwe technologieën. Bij Optiload kan de gebruiker het linnen wegen door middel van weegcellen. Gecombineerd met de Tracetech-software, blijkt dit geschikt voor een optimale opvolging van het wasproces. Beide technologieën zijn beschikbaar in combinatie met de nieuwe Graphitronic-computer. Deze nieuwe generatie van microprocessoren biedt een volledige vrijheid op het vlak van programmering. Zo kan het wasproces voortdurend worden verbeterd en aangepast. Bovendien kunnen nieuwe wasmethodes en zepen zo eenvoudig worden geïntegreerd.

(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.