qualicor groep zorg h familie

Eerste ouderenzorgvoorzieningen in België krijgen Qualicor-label

Een primeur voor Groep Zorg H. Familie. Een team van experten van Qualicor Europe voerde in mei 2022 een audit door binnen de vzw met de accreditatie als resultaat. Groep Zorg H. Familie omvat woonzorgcentra Sint-Carolus, De Pottelberg en Phebe thuiszorg in Kortrijk en woonzorgcentra Rustenhove in Ledegem en Sint-Jozef in Oostkamp.

Groep Zorg H. Familie kent een geschiedenis van ruim honderd jaar ouderenzorg. Respect, zelfstandigheid en openheid worden daarbij als drie belangrijke elementen genoemd. Die inzet wordt nu beloond met het kwaliteitslabel van Qualicor Europe.

“Het gevolg van hard werken, goede wil, collegialiteit en doorzetting. Want het was niet altijd makkelijk”, vertelt de directie van de verschillende woonzorgcentra. “We zagen de bereidheid van de medewerkers om mee te schrijven aan dit verhaal, om mee te zoeken naar hoe de zorg voor de bewoners nog beter kan en hoe we de bewoners hierin kunnen betrekken.”

Gezonde zenuwen

Tijdens de audit werd er op alle afdelingen van elke voorziening langsgegaan om met medewerkers te praten over hun dagelijkse activiteiten en een toetsing uit te voeren van de verschillende normen die behaald moesten worden. “De gezonde zenuwen waren nergens voor nodig. Ons kennen en kunnen werd op een grondige maar zeer respectvolle manier getoetst. Zo voelden we ons eerder gewaardeerd dan gecontroleerd.” vertellen de medewerkers.

“De voorzieningen kregen mooie complimenten voor de gedrevenheid van de medewerkers, de betrokkenheid van de bewoners en de voelbare zorg voor zowel bewoners als collega’s. We zijn bijzonder fier dat de dagelijkse inspanningen van medewerkers bekroond worden met dit resultaat.” aldus Kristof Vankeirsbilck, gedelegeerd bestuurder Groep Zorg H. Familie vzw.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.