Regionaal Zorgstrategisch Plan Andreaz goedgekeurd

De Vlaamse overheid keurde zopas het Regionaal Zorgstrategisch Plan van Andreaz goed. Het is het derde ziekenhuisnetwerk dat de goedkeuring ontving.

Ziekenhuisnetwerk Andreaz bundelt az Vesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt), Sint-Trudo (Sint-Truiden) en Sint-Franciscusziekenhuis (Heusden-Zolder). “Met deze goedkeuring van Vlaams minister Crevits kunnen we verder werken aan ons doel: de best mogelijke zorg dicht bij huis voor al onze patiënten, nu en in de toekomst”, laat voorzitter prof. dr. Piet Stinissen weten. “Dit is voor ons ziekenhuisnetwerk dan ook een belangrijke mijlpaal in de samenwerking.”

Het Regionaal Zorgstrategisch Plan bevat de aanpak van hoe de ziekenhuizen rond alle disciplines zullen samenwerken, en hoe de ziekenhuizen zich zullen organiseren om rond complexe pathologieën de nodige expertise aan te bieden.

Het Oost-Brabantse ziekenhuisnetwerk Plexus was het eerste netwerk dat de goedkeuring voor het Regionaal Zorgstrategisch Plan ontving van de Vlaamse overheid. Dit netwerk omvat de ziekenhuizen AZ Diest, Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven, RZ Tienen en UZ Leuven. Eerder dit jaar kon ook het Ziekenhuisnetwerk Kempen rekenen op een goedkeuring. Dit is het samenwerkingsverband tussen AZ Turnhout, AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol en Ziekenhuis Geel.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.