Typ om te zoeken

HR In the spotlight Woonzorgcentra

Remake op technotunes levert Woonzorggroep GVO Award voor Beste Externe Marketing op

Delen

“De video van de dansende oudjes” 

25 kaarsjes voor Woonzorggroep GVO. Dat kon tellen en moest op gepaste wijze worden gevierd. Hoe?! Door het zilveren jubileum al dansend in te blikken als remake van – nee, niet de laaste schlager, maar een pompende technoclip van Paul Kalkbrenner. Het filmpje ging viraal en werd al snel door de organisatie van Tomorrowland én Kalkbrenner zelf opgepikt. De rest… is geschiedenis en leverde GVO afgelopen maand een Award voor ‘Beste Externe Marketing’ op. 

“Naar aanleiding van ons jubileum waren er een aantal festiviteiten gepland, waaronder een groot personeelsfeest”, vertelt Inge Bultinck, Directeur HR. “In de aanloop daarnaartoe stelden we een aantal werkgroepen samen; we wilden namelijk iets organiseren dat onze visie goed weergeeft.” Heel ‘toevallig’ kwam de directeur van Wingene, Hans De Clerck, met het idee om iets te doen rond een bekende videoclip ‘Feed your Head’ van Paul Kalkbrenner. “Blijkbaar was hij met enkele collega’s naar een concert geweest en is hij in Wingene niet de enige fan.” 

Eigenlijk waren daarmee de fundamenten gelegd van de uiteindelijke clip. Nele Breyne, Stafmedewerker Communicatie: “Het was een fantastisch idee en de bal ging als vanzelf aan het rollen. Het enthousiasme was zowel bij de medewerkers als bij de bewoners meteen erg groot. De opnames zelf waren echt tof. De mannelijke bewoners trokken hun beste pak aan, de dames werden opgemaakt en onze medewerkers moesten hen meermaals tegenhouden om niet direct te beginnen dansen. Echt hartverwarmend.”  

‘De dansende oudjes’ gaan viraal! 

Om auteursrechtelijk in orde te zijn contacteerde Woonzorggroep GVO het management van Paul Kalkbrenner. “Er kwam niet meteen reactie”, vervolgt Nele. “Dus besloten we de clip enkel via onze eigen kanalen te verspreiden.” Het externe marketinggedeelte volgde toen het filmpje door de organisatie van Tomorrowland werd opgepikt. En door Paul zelf! “It is with your feet that you move, but it is with your heart that you dance… Applause to all of you! You could not have phrased it better, Woonzorggroep GVO”, postte Paul Kalkbrenner op zijn eigen Instagram en Facebook. Geen slechte reclame met meer dan 2 miljoen volgers… In een mum van tijd ging het filmpje van de dansende oudjes dan ook viraal, in België én daarbuiten. 

De reden daarvoor is eigenlijk niet ver te zoeken. Inge Bultinck: “Onze baseline ‘Omdat zorg geen zorg hoeft te zijn’, is bijna tastbaar als je de clip bekijkt. Op een ongedwongen en weinig georkestreerde manier, hebben we in eigen beheer, samen met een 100-tal bewoners en medewerkers iets gerealiseerd dat een heel verfrissend beeld geeft van ‘ouderenzorg’. We brengen een boodschap die blijkbaar een gevoelige snaar raakt en waarmee we tegelijkertijd onszelf als aantrekkelijke en creatieve organisatie in de markt zetten richting onze doelgroep en potentiële werknemers.” 

Een lichtpuntje in een moeilijk jaar 

Rita Barilla, CEO: “De award was natuurlijk een prachtige erkenning. Ik denk dat het voor velen ook een lichtpuntje was in een moeilijk jaar. Het was een van de eerste gebeurtenissen die losstond van de beladen sfeer van de crisis. We hebben vele mooie reacties gekregen. ‘Op die manier zie ik het wel zitten om oud te worden’, bijvoorbeeld. Uiteraard is niet iedere oudere even helder en mobiel, maar van de ‘joie de vivre’ van onze bewoners kunnen velen nog iets leren.” 

Of er tegenwoordig meer techno in de woonzorgcentra wordt gedraaid? “In woonzorgcentrum Amphora in Wingene volgden ze vorige zomer de livestream van Tomorrowland. En in het Sint-Anna in Bulskamp zijn er de ‘Friday Nights’, waar onlangs ook een clipje van is opgenomen. Leuk om weten: Paul Kalkbrenner heeft ons uitgenodigd om met een delegatie naar zijn volgende Belgisch concert te komen. Wees maar zeker dat er enkele bewoners mee in de rij zullen staan!” 

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *