Rentokil Hygiëne: onmisbare partner voor zorginstellingen

Eén van de klanten is Sint-Jozef Ziekenhuis Bornem en Willebroek, een campus met 239 bedden en circa 700 medewerkers. Directeur Marcel Zoons en Technisch Verantwoordelijke Koen Iliegems gaan dieper in op de samenwerking met Rentokil. “Sint Jozef doet een beroep op Rentokil omdat ze steeds professioneel te werk gaan. Rentokil neemt in acht om steeds dezelfde techniekers te sturen, wat er voor zorgt dat de werken vlot verlopen. Ze kennen onze installaties door en door. Tevens zijn ze zeer flexibel tijdens de uitvoeringen en houden rekening met de verschillende diensten van het ziekenhuis. Wij maken telkens een jaarplanning op. Dit levert een goede voorbereiding op en zorgt voor een minimale hinder voor het personeel en de patiënten.”

Reinigen luchtkanalen

“Concreet reinigt Rentokil alle luchtkanalen van het luchtbehandelingsysteem en vetkanalen van de keukenventilatie. De collega’s van Pest Controle voeren een preventief beleid tegen ongedierte. Dit alles zorgt voor een betere hygiëne in het ziekenhuis. De risico’s op ziekenhuisbacterie zijn aanzienlijk kleiner en de luchtkwaliteit is veel beter, wat heel wat ongemakken neutraliseert, zoals hoofdpijn, absenteïsme, enz… Om zeker te zijn dat de reiniging goed werd uitgevoerd, neemt de ziekenhuishygiëniste stalen van de lucht voor en na de reinigingswerken. De resultaten zijn steeds optimaal na de reiniging en ontsmetting.”

Technische interventies

Marcel Zoons en Koen Iliegems zijn het er over eens dat Rentokil een onmisbare partner is voor de zorgsector. “Wij kunnen Rentokil zeker en vast aanbevelen omwille van de boven vermelde punten. Maar buiten de reiniging neemt Rentokil ook kleine technische interventies op zich. Het gaat hierbij voornamelijk om het vervangen van riemen, filters, nazicht op de werking, vastzetten van motorblokken, enz… Dit alles zorgt voor een mindere belasting van de technische dienst van Sint-Jozef.”
 

 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.