Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

Resultaten COVID-19 testen direct zichtbaar

Delen

Het COVID-19 Nationaal Test Initiatief laat duizenden tests uitvoeren op initiatief van minister Philippe De Backer. De resultaten van die tests zullen beschikbaar zijn in CoZo, het digitaal samenwerkingsplatform dat toelaat om medische gegevens uit te wisselen. ‘Patiënten, zorgverleners en zorginstellingen beschikken op die manier zeer eenvoudig en veilig over de testresultaten’ zegt Christiaan Polet, gedelegeerd bestuurder CoZo en CIO van het UZ Gent.    

Efficiënte doorstroming van informatie

Christiaan Polet vat de voordelen samen: ‘Van zodra de testen afgenomen, geanalyseerd en dan vrijgegeven zijn door het labo, zijn de resultaten via het CoZo platform op een zeer eenvoudige en veilige manier digitaal beschikbaar voor zorgverleners en patiënt. Zorgverleners beschikken op die manier over de nodige informatie, ze weten bij wie ze zich goed moeten beschermen en onnodige dubbele testen worden vermeden.’

eHealth regelgeving

De testresultaten zijn enkel beschikbaar in CoZo wanneer de patiënt een geïnformeerde toestemming heeft gegeven. Alleen zorgverleners die een therapeutische relatie hebben met de patiënt, hebben toegang tot het testresultaat.

Voortreffelijke samenwerking

De snelle ontsluiting, validatie en productie van de COVID-19 testresultaten zijn het resultaat van de voortreffelijke samenwerking tussen CoZo, MIPS (labo IT systems) en Amaron (IT integrator).

Platform: https://www.cozo.be/

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *