Mickaël Daubie en Tom Verdonck

RIZIV verwelkomt twee nieuwe directieleden

RIZIV stelt Mickaël Daubie aan als nieuwe directeur-generaal van de Dienst voor geneeskundige verzorging. Tom Verdonck zal tijdelijk aan het hoofd van de Dienst voor administratieve controle staan. Beiden treden in hun nieuwe functie op 1 januari 2023.

Mickaël Daubie is econoom van opleiding. Hij startte zijn carrière bij het RIZIV in 2004. Binnen de dienst voor geneeskundige verzorging (DGV) verzorgde hij al meerdere beleidsmatige functies. In 2011 stond Daubie aan het hoofd van de Directie onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitspromotie binnen het RIZIV. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de financiering en ondersteuning van diverse innoverende projecten, talrijke gezondheidsprojecten en projecten in verband met toegankelijke zorg. Daarnaast is Mickaël Daubie ook voorzitter van de Nationale Commissie tandheelkundigen-ziekenfondsen.

Daubie is niet nieuw in de functie. Hij was reeds ad interim directeur-generaal van DGV tussen oktober 2019 en november 2020. “Hij is iemand met heel wat expertise in de gezondheidszorgsector in al zijn aspecten”, klinkt het bij het RIZIV.

Tom Verdonck begon zijn carrière bij het RIZIV in 2002 als sociaal inspecteur bij de Dienst voor administratieve controle (DAC) en groeide in 2009 door als verantwoordelijke van de Nederlandstalige inspectiedienst voor de controle van de verzekeringsinstellingen. Na een periode op het kabinet van de voormalig minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid keerde hij in 2016 terug bij het RIZIV. Verdonck ging aan de slag bij de Directie onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitspromotie van DGV waar hij zich voornamelijk bezig hield met het beleid rond doelmatige zorg. Hij was er ook coördinator van verschillende actieplannen rond handhaving in de gezondheidszorg.

Sinds 2021 is Tom Verdonck nauw betrokken bij het uitwerken van de meerjarenbegroting 2022-2024, onder meer als projectleider voor de 7 transversale projecten in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij voorzitter van het European Healthcare Fraud And Corruption Network.

UPDATE 19/12/2022 – Voor de volledigheid: Zowel Mickaël Daubie als Tom Verdonck starten op 1 januari aan een mandaat van zes jaar.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE


Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.