Typ om te zoeken

Sector

Ronald McDonald Huis … Ouders altijd dichtbij

Delen

Familie als beste medicijn 

Het eerste Ronald McDonald Huis in België aan het Kinderziekenhuis van het UZ Brussel te Jette opende voor het eerst haar deuren op 28 november 2019. Op amper 2 min 37 seconden stappen van het kinderziekenhuis ligt dit logeerhuis voor ouders van gehospitaliseerde kinderen. Het biedt de ouders de mogelijkheid dicht bij hun zieke kind te zijn en hen te overladen met hun liefde , te troosten en zoveel als mogelijk tijd met hen te besteden.  

Het Huis telt 10 gezinskamers en enkele gemeenschappelijke ruimtes , zoals een living, twee keukens een wasplaats, bibliotheek , twee patio’s en een mooie tuin. De architecten wilden vooral een veilige en geborgen omgeving creëren. Ouders kunnen hier tot rust komen , verlies en verdriet delen en uiteraard ook samen de hoop koesteren. In totaal kunnen in het Huis 40 mensen overnachten.  

De kostprijs voor één nacht bedraagt €15. Het Ronald McDonald Kinderfonds is niet gesubsidieerd door de overheid en haalt haar inkomsten uit sponsoring en het organiseren van events.  

Het is de afdeling waarop het zieke kind verblijft die de doorverwijzing doet naar het Huis. Zij bepalen, op basis van urgentie, wie er voorrang krijgt. De ouders kunnen er heel kort verblijven, zelfs voor 1 nacht, maar de gemiddelde verblijfsduur is toch al gauw 14 dagen. Het eerste gezin dat hier zijn intrek nam, bleef uiteindelijk meer dan 3 maanden. Hun kindje was gehospitaliseerd op de eenheid Neonatologie.  

Het Huis maakt een wereld van verschil voor zowel het zieke kind als de ouders, zij zoeken steun bij elkaar en delen hun grootste bezorgdheden. Het zijn vooral de vrijwilligers die de grootste bijdrage leveren aan het welbevinden van de ouders. Het gaat vaak, voor ons, om kleine dingetjes, zoals het bezorgen van een tweede hoofdkussen of het maken van verse soep. Maar voor deze ouders betekent dit zoveel in de vaak moeilijkste periode van hun leven. Het is trouwens bewezen dat kinderen die omringd zijn door hun ouders sneller genezen. Door familie omringd zijn is en blijft het beste medicijn.  

Interesse in een bezoekje ? Geef gerust een seintje. Meer dan welkom !  


CONTACT  

T 02/3077600 

[email protected] 

www.kinderfonds.be 

FB RonaldMcDonaldHuisBrussel 

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *