Sabine Siau, ASZ

Sabine Siau definitief aangesteld als algemeen directeur A.S.Z.

Deze week is de tijdelijke aanstelling van Sabine Siau omgezet in een definitieve aanstelling als algemeen directeur van het A.S.Z. ziekenhuis met campussen in Aalst, Wetteren en Geraardsbergen. “En daar zijn we zeer verheugd mee”, zegt Maarten Blommaert, voorzitter van de raad van bestuur.

Hij vervolgt: “Niet alleen haar cv is indrukwekkend met meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg op alle niveaus, Sabine wist ons ook te overtuigen met haar ingesteldheid en visie. Uit alles blijkt dat haar hart in de zorg ligt en haar aanpak sterk gericht is op samenwerking. Dat laatste is een cruciaal gegeven gezien de nakende fusie met het OLV Ziekenhuis.”

Warme en kwaliteitsvolle zorg

“De voorbije jaren voelde ik dat ik het in mijn bloed heb om een algemeen beleid uit te stippelen. Ik ben dan ook verheugd om, in nauwe samenwerking met alle directieleden en artsen, nu terug definitief het roer over te nemen en te werken aan warme en kwaliteitsvolle zorg. Dit is iets wat elke zorgmedewerker drijft. Daarom wil ik voor elk van die zorgprofessionals een optimaal werkklimaat creëren, zodat zij steeds de meest gepaste en professionele zorg kunnen bieden” aldus Sabine Siau, de kersverse algemeen directeur van het A.S.Z.

“We staan voor een heuse uitdaging, afgelopen zomer hebben we het integratieprotocol ondertekend om samen het OLV Ziekenhuis onze expertise te bundelen“, vervolgt ze. “Door beide ziekenhuizen te integreren kunnen we meer voordelen realiseren voor onze patiënten, voor onze medewerkers en artsen en voor de samenleving. Het lijkt mij een zeer mooie uitdaging om ons fusieproject in goede banen te leiden.”

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.