Sam Proesmans, ZNA

Sam Proesmans is regionaal medisch directeur bij ZNA

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe baan voor dr. Sam Proesmans. Hij is sinds begin 2023 regionaal medisch directeur bij ZNA. Daarnaast blijft hij aan de slag als spoedarts in GZA.

Sam Proesmans, die zijn geneeskundestudies aan de Universiteit Antwerpen aanvulde met opleidingen aan Harvard T.H. Chan School of Public Health, het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Columbia University Mailman School of Public Health, combineerde in zijn loopbaan steevast medische functies met beleidsmatig werk. Zo was hij al consultant bij Boston Consulting Group en adviseur voor minister Maggie De Block en premier Alexander De Croo. Hij was ook vicevoorzitter van denktank de Vrijdaggroep.

Als arts (in opleiding) was Proesmans onder meer aan de slag in ZNA, het UZA, en het Albert Schweitzer ziekenhuis in Nederland. Sinds oktober 2021 werkt hij als spoedarts in GZA.

Proesmans zal als regionaal medisch directeur bij ZNA de verhuis naar het nieuwe ziekenhuis Cadix ondersteunen en mee de fusie tussen ZNA en GZA voorbereiden.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.