Typ om te zoeken

In the spotlight Overige

Samenwerking tussen Arbeidscentrum De Keiberg en Brouwerij De Wilde Brouwers loopt van een leien dakje

Delen

Arbeidscentrum De Keiberg en Brouwerij De Wilde Brouwers, beiden gevestigd in Merelbeke, sloegen recentelijk de handen in elkaar en dat voelt voor beiden heel goed en vertrouwd aan.

In september 2019 beslisten Arbeidscentrum De Keiberg en Brouwerij De Wilde Brouwers om samen in zee te gaan. Sindsdien mag H. (hij wil graag anoniem blijven, n.v.d.r.) twee halve dagen per week aan de slag in de brouwerij voor werk op maat en de taken die hij er krijgt zijn heel erg uiteenlopend: “In het begin controleerde ik heel veel flesjes en ging na of de labels correct waren aangebracht. In december mochten we in het kader van de kerstperiode zelfs themapakketten samenstellen, die dan in de winkels terechtkwamen. De brouwerij organiseert jaarlijks ook een geleide wandeling, die bewegwijzerd is, maar de bordjes lieten een beetje te wensen over en ik bevestigde fluorescerende tape op de bordjes, zodat die meer in het oog sprongen! Mijn taken zijn hier zeer gevarieerd en ik heb hier al heel wat ervaring kunnen opdoen.”, vertelt H. trots.

“Bij Brouwerij De Wilde Brouwers voel ik een diep wederzijds respect!”

“De werksfeer voelt hier echt heel goed. Ik voel hier een diep wederzijds respect, wat het heel aangenaam maakt om hier te mogen werken. Het personeel is heel vriendelijk en de andere werknemers accepteren me hier zeker. Ik heb hier zelf inspraak of ik een taak wel of niet zie zitten en ik mag zelf laten weten of die taak haalbaar is voor mij. Het valt me wel op dat de werkdruk hier een pak hoger ligt dan in het arbeidscentrum zelf: ze gaan hier heel professioneel te werk en er is weinig tijd voor pauzes. Dat maakt het voor mij heel uitdagend!”, besluit H.

Denis De Wilde van Brouwerij De Wilde Brouwers kan de fijne samenwerking enkel beamen: “We hebben twee trajecten: bij het eerste traject maken ze in De Keiberg zaken voor ons klaar: denk maar aan een display om ons bier uit te stallen in de winkels, ze labelen biertjes met speciale etiketten voor trouwfeesten… Daarnaast hebben we sinds september inderdaad twee werkkrachten van De Keiberg die bij ons aan de slag gingen. Hun aanwezigheid geeft bij De Wilde Brouwers een heel andere dynamiek.”, klinkt het bij een tevreden werkgever.

“Ik zou het alle bedrijven in de buurt aanraden!”

“Het grote voordeel voor hen is dat we op slechts 100 meter van hun vertrouwde omgeving gevestigd zijn. Doordat we praktisch buren zijn, leerden we elkaar kennen en werken we nu samen, het is een echte win-winsituatie! Al is het voor ons zeker ook een leerschool: je gaat nog altijd om met kwetsbare mensen en dat mag je zeker niet uit het oog verliezen. Door hen op een correcte manier te benaderen en werk op maat aan te bieden, verloopt dit wel echt heel vlot. Ik zou het alle bedrijven in de buurt willen aanraden om de handen in elkaar te slaan met Arbeidscentrum De Keiberg!”, besluit Denis De Wilde.

Kan je bedrijf in de omgeving van Arbeidscentrum De Keiberg in Merelbeke ook wat helpende handen gebruiken en kan je werk op maat voorzien voor enkele werkkrachten of wil je gewoon wat meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met coördinator Ann De Backer op 09 210 47 71 en wie weet is dit het begin van een bloeiende samenwerking!

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *