Directie WGK Tempus

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en Tempus Thuisverpleging bundelen de krachten

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en Tempus, vooral actief in regio Waas en Dender, gaan samenwerken. Met deze zet willen de organisaties een antwoord bieden op de toenemende zorgvragen én het tekort aan personeel in de sector.

Wim Allemeersch Niels Van Cauteren
Wim Allemeersch, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, en Niels Van Cauteren, oprichter Tempo Thuisverpleging

Tempus Thuisverpleging telt momenteel zo’n zeventig zelfstandige verpleegkundigen. Wit-Gele Kruis, actief in de volledige provincie, heeft daarentegen een equipe van meer dan 1600 medewerkers, waarvan 1400 zorgverleners. “Dit is een mijlpaal voor ons”, vertelt Wim Allemeersch, algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. “We gooien de oogkleppen af en zetten volop in op zetten elkaars. Flexibiliteit, expertise en jarenlange ervaring: we leggen de voordelen van een kleine en een grote organisatie samen. Dat is zowel voor onze patiënten als voor onze medewerkers een meerwaarde.”

Eigenheid behouden

Ook bij Tempus klinkt er tevredenheid. “Het bevestigt onze groei van de afgelopen jaren”, aldus oprichter Niels Van Cauteren. “Belangrijk voor ons is uiteraard dat we onszelf kunnen en mogen blijven. Onze naam en filosofie veranderen niet. We blijven Tempus Thuisverpleging, maar met een extra plus. Het is onze eigenheid die ons siert, en daar wil Wit-Gele Kruis net verder op inzetten. Het is een grote speler, die zich bewust is van de uitdagingen in onze sector. Met de traditionele recepten kan je hier geen antwoord meer op bieden.”

Daar haakt Wim Allemeersch op in: “Met deze samenwerking zetten we bakens uit voor de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat we zo de beste zorg kunnen verlenen aan onze patiënten, in volle samenwerking met al onze zorgpartners.”

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.