Sarah Stroo, AZ Jan Portaels

Sarah Stroo algemeen directeur AZ Jan Portaels

Het bestuursorgaan van het AZ Jan Portaels te Vilvoorde benoemde Sarah Stroo tot algemeen directeur. Sarah Stroo volgt Thierry Freyne op.

Criminologe Sarah Stroo startte haar loopbaan in 2007 bij het Openbaar Ministerie,. In 2019 zette de stap naar de zorg, toen ze HR-directeur werd van het Vilvoordse ziekenhuis AZ Jan Portaels. Daar bouwde ze een sterk en dynamisch HR-team uit.

Met de aanstelling van Sarah Stroo sluit het Bestuursorgaan van AZ Jan Portaels de selectieprocedure voor een nieuwe algemeen directeur af. Tijdens deze procedure werd onder andere aandacht gegeven aan de zorg om continuïteit en verdere verdieping in de vele dossiers die de voorbij jaren werden opgenomen en AZ Jan Portaels naar de toekomst nog beter vorm zullen geven. Sarah Stroo zal in dit traject kunnen beroep doen op een sterk directieteam.

Absolute mijlpalen in het verschiet

“Ik ben het bestuur bijzonder dankbaar voor het vertrouwen en zal deze kans dan ook met beide handen vastgrijpen. Er ligt heel wat moois – en tegelijk uitdagend – in het verschiet met als absolute mijlpalen voor onze organisatie: het nieuwbouw-dossier ‘Hospital of the future’ en de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier. In synergie met tal van andere projecten zullen we onze organisatie wapenen en klaarmaken voor de zorg van de toekomst.” aldus Sarah Stroo.

De voorganger van Sarah Stroo, Thierry Freyne, ging eerder deze maand aan de slag als algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.