Securitas Healthcare Security Solutions: een toegevoegde waarde voor de Health Care sector

Hospital Security Guard
Reeds enige tijd is Securitas België bezig met het in kaart brengen van de zorgsector en de behoeften inzake bewaking en beveiliging. Hierbij hebben we moeten vaststellen dat de bewaking en beveiliging van zorginstellingen een zeer specifi ek gegeven is. Echt vreemd is dit niet gezien de complexiteit van de instellingen. Het is namelijk niet eenvoudig om een omgeving te bewaken en beveiligen die 24u per dag zeven dagen in de week voor het publiek geopend is. Het is deze combinatie die de Healthcare sector juist zo gevoelig maakt voor verschillende vormen van criminaliteit waaronder agressie en diefstal. Bovendien stellen heel wat instellingen de vraag naar de toegevoegde waarde van de private veiligheidssector. En deze vraag is niet onlogisch, gezien de private veiligheidssector lange tijd geen gespecialiseerde oplossingen voor de Healthcare sector ter beschikking had. Aan deze tekortkoming wenst Securitas nu tegemoet te komen door middel van het project Health care Security Solutions. Een van de belangrijkste verwezenlijkingen binnen dit project is de ontwikkeling van een gespecialiseerde opleiding “Hospital Security Guard”. Deze opleiding wordt gedoceerd aan de bewakingsagenten binnen Securitas die worden ingezet binnen de Healthcare Sector maar wordt evengoed aangeboden aan klanten voor hun interne veiligheidsagenten en ziekenhuisstewards. In deze opleiding worden de deelnemers geïntroduceerd in het medisch vakjargon, krijgen zij een inzicht in de structuren van zorginstellingen en op hun risicoplaatsen. Verder worden de deelnemers ook getraind in het omgaan met emoties en agressie. Dit alles om hun ten volle voor te bereiden op hun taak binnen de zorginstellingen.

Meer dan alleen bewaking
Bovendien biedt Securitas naast statische en mobiele bewaking ook een hele waaier van andere security-diensten aan, zo beschikt Securitas over een technology manager die advies kan geven inzake beveiligingsmaatregelen en -methoden. Securitas Training, de opleidingsschool binnen Securitas organiseert naast de wettelijk verplichte opleidingen ook heel wat trainingen rond security awareness, omgaan met agressie, klantgericht handelen enzomeer. Verder beschikt Securitas ook over een audit & consultancy team en CSM, een bedrijf gespecialiseerd in crisis & safetymanagement.

Integrale benadering
Via deze integrale benadering, gespecialiseerde bewakingsdiensten en op maat gemaakte oplossingen wenst Securitas dan ook zijn doel te bereiken, met name de creatie van een veilige omgeving voor diegenen die werken in of gebruik maken van de Healthcare sector zodat de hoogst mogelijke standaard van medische hulpverlening en zorg mogelijk gemaakt kan worden. [email protected]
www.securitas.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.