Senioren krijgen televisie en computer in één

“Eigenlijk kunnen senioren op deze manier via hun televisie gebruik maken van een volwaardige computer. Daarnaast biedt het ook alle voordelen van digitale televisie. Bovendien is de oplossing helemaal compatibel met professionele flat healthcare-televisies,” verduidelijkt Marco Aerts van Coriotech.

Goede beveiliging

De residenten kunnen met behulp van een normale afstandsbediening vlot switchen naar internet- en computertoepassingen met een Windows-interface. De ontwerpers besteedden extra veel aandacht aan een goede beveiliging, zowel voor het rusthuis of de serviceflat als voor de bewoner. “In het draadloos klavier is een geïntegreerde muis voorzien. Bovendien is het onmogelijk dat de senior verkeerde handelingen uitvoert of, (on)bewust, de instellingen verandert. Dankzij de aangepaste software worden na het gebruik alle acties automatisch gewist.”

Coriotech biedt met deze technologie totaalpakketten aan voor rustoorden en serviceresidenties. “Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we oplossingen op maat uitdokteren.”

(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.