Eddy Deproost & Shalini Matthys

Shalini Matthys is nieuwe directeur Zorg in Kliniek Sint-Jozef

Shalini Matthys wordt de nieuwe directeur zorg van Kliniek Sint-Jozef in Pittem. Daarmee volgt ze Eddy Deproost op. Hij gaat op 30 juni 2022 formeel met pensioen. Vanaf 4 juli stapt Matthys aan boord en neemt ze de taken van hem over.

De geestelijke gezondheidszorgsector onderging de afgelopen jaren heel wat veranderingen. Ook de Kliniek is een organisatie in beweging. Zo werd midden 2021 een grondige zorgvernieuwing doorgevoerd. Dat is meteen één van de projecten waarmee Shalini Matthys straks aan de slag gaat.

Expertise en ervaring

De sector is niet nieuw voor Matthys. Ze begon haar loopbaan bij AZ Sint-Lucas in Brugge. Daar werd ze later hoofdverpleegkundige op de psychiatrische afdeling. Nadien werkte ze geruime tijd als afdelingshoofd gerontopsychiatrie bij P.C. Sint-Amandus in Beernem en als stafmedewerker patiëntenzorg bij P.C. Dr. Guislain in Gent. De afgelopen jaren werkte ze als directeur patiëntenzorg bij PTC Rustenburg in Brugge.

“De juiste opvolger vinden voor een icoon als Eddy Deproost was een uitdaging”, vertelt Filip Deboutte, algemeen directeur. “Met Shalini hebben we gekozen voor een enthousiaste, energieke en ondernemende persoon. Ze heeft de nodige inhoudelijke expertise en veel ervaring als leidinggevende.”

Ook Shalini Matthys kijkt positief naar de uitdaging: “Tijdens mijn eerste contacten met directie en medewerkers, heb ik Kliniek Sint-Jozef leren kennen als een dynamische en innovatieve organisatie, waar kwaliteit van zorg voorop staat. Ik kijk er naar uit om binnenkort mijn schouders mee onder dit beleid te zetten.”

Feestelijk afscheid

Eddy Deproost neemt 30 juni 2022 officieel afscheid van zijn baan. Dat na een dienstverband van ruim 37 jaar. “Ik kijk tevreden terug op mijn carrière en alle verwezenlijkingen waar ik kon bijdragen binnen de Kliniek en het bredere netwerk. Shalini is een goede opvolger. Ze heeft alvast een team vol warme en gemotiveerde zorgprofessionals om mee aan de slag te gaan. Ik wens haar veel inspiratie en succes.”

Op vrijdag 24 juni zwaaien de medewerkers van Kliniek Sint-Jozef hun directeur uit met een feestelijk afscheid.

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.