stjozef_HF_samenwerking_zorganderstvLR.jpg

Sint-Jozefkliniek en HF Rumst tekenen intentieverklaring tot samenwerking

AZ Heilige Familie en de Sint-Jozefkliniek ondertekenden op 24 november 2016 een intentieverklaring tot samenwerking in een regionaal ziekenhuisnetwerk. Deze structurele samenwerking komt de patiënten uit de regio Rupelstreek, Klein-Brabant en Vaartland ten goede. Doordat de ziekenhuizen de krachten bundelen en hun expertise op elkaar afstemmen, kunnen de patiënten genieten van gespecialiseerde, betaalbare en kwaliteitsvolle zorg dicht bij huis.

Door het stijgend aantal inwoners in zorgregio Boom neemt de zorgvraag jaarlijks toe. Ook zijn er verschillende diensten niet of onvoldoende aanwezig: palliatieve eenheid, pediatrie, dringende geneeskundige hulpverlening met paramedisch interventieteam in Klein-Brabant, stroke unit, psychogeriatrie,…

Door een intensere samenwerking tussen AZ Heilige Familie en de Sint-Jozefkliniek kunnen de ziekenhuizen samen een betere zorg garanderen, meer specialisaties  aanbieden en middelen efficiënter inzetten.

Samenwerking geïntensifieerd door MRI

AZ Heilige Familie en de Sint-Jozefkliniek kregen in 2015 een gezamenlijke vergunning voor de aankoop van een MRI-toestel. Sinds 2 mei 2016 is dit toestel operationeel in AZ Heilige Familie en wordt dit gezamenlijk beheerd door de radiologen van beide ziekenhuizen. De aankoop en opstart van deze gezamenlijke MRI heeft de nood aan en wil tot samenwerking versterkt.

Aangezien beide ziekenhuizen reeds intensief samenwerken met het UZA als derdelijnspartner en ze ook een doorgedreven samenwerking met de huisartsenkringen nastreven, wordt aan de patiënt van de zorgregio een volledig zorgaanbod gegarandeerd.

Eigenheid behouden, coöperatie als meerwaarde

Na het ondertekenen van de intentieverklaring behoudt elk ziekenhuis zijn eigenheid. Voor zorgprogramma’s, onderzoeken en behandelingen zal veel nauwer worden samengewerkt.

Bron: Sint-Jozefkliniek – AZ Heilige Familie – Eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.