Werkbezoek Distributiecentrum Delhaize

Sneltesten als instrument om coronapandemie te temmen

Werkbezoek Distributiecentrum Delhaize
Eerste Minister Alexander De Croo heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het distributiecentrum van supermarktketen Delhaize. Het bezoek kadert in de snelteststrategie van de overheid.
Telewerk is vandaag verplicht, maar in sommige essentiële sectoren kunnen werknemers onmogelijk thuiswerken. Sneltesten zijn dan een handig instrument om de situatie op de werkvloer zo veilig mogelijk te houden. De federale regering stelt dan ook 1 miljoen sneltesten gratis ter beschikking aan verschillende bedrijven. Al meer dan 300 bedrijven tekenden intussen op het aanbod in en maken intussen gebruik van sneltesten.
Alexander De Croo, Eerste Minister: “Sneltesten helpen om coronabesmettingen op de werkvloer snel op te sporen waardoor bedrijven vermijden dat nog meer werknemers besmet geraken. Het is belangrijk dat nog meer bedrijven gebruik maken van die sneltesten. Samen met het verplichte telewerk, de lopende vaccinatiecampagne en alle andere maatregelen zullen ze ons helpen om de coronapandemie in ons land te temmen.”
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het gebruik van sneltesten, kunnen contact opnemen met de arbeidsgeneeskundige dienst.
Bron: premier.be

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.