Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Spoedgeneeskunde vraagt om snel gedetailleerde zorgrapporten

Delen

Spraaktechnologie is gelinkt aan elektronische systemen, hierdoor kan men sneller een dossier verwerken en delen met de spoeddienst van ziekenhuizen.
 
Spoeddiensten die de rapporten van hun patiënten typen of nog steeds manueel verwerken, vragen zich misschien af hoe ze kunnen starten met deze spraaktechnologie. Het antwoord hangt af van de technische capaciteiten van de spoed professionals en de huidige technologische infrastructuur. Maar elke spoeddienst zal voordelen halen uit digitale spraaktechnologie.
 

Bewaar de belangrijke details

Verbale informatie die uitgewisseld wordt tijdens overdrachten van patiënten blijft altijd opgeslagen. Toch blijft het een risico enkel op gesproken taal te rekenen, zowel voor de patiënt als voor de artsen. Slechts 49.2% van de verbale informatie opgevangen van ambulances kon nauwkeurig verwerkt worden op de spoeddienst zelf. Als het aantal patiënten enorm toeneemt, dan is er vanzelfsprekend ook meer opslagruimte nodig voor de medische informatie. Alle informatie nauwkeurig bijhouden tijdens een hectische overdracht is een hele uitdaging. Daar waar een elektronisch spraaksysteem helpt om gegevensverlies te beperken, blijft het manuele systeem afhankelijk van de tijd en het geheugen van de artsen. Zoals de meeste spoedmedewerkers bevestigen, is spreken steeds de snelste manier om informatie uit te wisselen. Bovendien hebben studies aangetoond dat mensen zeven keer sneller kunnen spreken dan typen.
 

Spraakrecorders of microfoons

Spoeddiensten die de technologie toepassen, gebruiken spraakrecorders of microfoons die in de ambulance geplaatst zijn. Soms worden beide toestellen tegelijk gebruikt. Welk systeem men gebruikt hangt af van de voorkeur van de arts en van de aard van het spoedgeval, de toestellen hebben gelijkaardige voordelen. Handgebruikte recorders staan toe dat professionals dicteren vanuit de ambulance, op deze manier kan de gebruiker details beschrijven op het moment zelf. Met de moderne technologieën kan de gebruiker meteen na opname alles uploaden op zijn computer. Op de computer kan het meteen herkend worden dankzij de spraakherkenningssoftware. Met de microfoon wordt de informatie meteen, op het moment dat men spreekt, herkend door het elektronische systeem. Als de ambulance arriveert aan het ziekenhuis, is iedereen al op de hoogte. Het systeem verzekert dat belangrijke details samen met de patiënt het ziekenhuis bereiken.
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *