Opening Sportmedisch Centrum (6)

Sint-Andriesziekenhuis opent Sportmedisch Centrum

Het Sint-Andriesziekenhuis opende zopas officieel het nieuwe Sportmedische Centrum. Recreatieve en competitieve sporters kunnen er voortaan terecht voor begeleiding en advies. “We bieden zo antwoord op een groeiende vraag.”

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dit eeuwenoude spreekwoord draagt Sint-Andriesziekenhuis hoog in het vaandel. “Mensen die regelmatig bewegen en sporten zijn lichamelijk en mentaal fitter, en maken minder kans op chronische ziekten”, klinkt het bij het Tieltse ziekenhuis. Maar sport moet op een medisch verantwoorde manier gebeuren, om blessures en dergelijke te vermijden. “Met het Sportmedisch Centrum bieden we antwoord op een groeiende vraag naar medische begeleiding en advies rond sporten.”

Het centrum wordt gedragen door de diensten cardiologie, pneumologie, fysische geneeskunde, orthopedie en medische beeldvorming. Voortaan kan elke sporter er terecht voor een inspanningstest, trainingsadvies, sportcardiologische screening en longfunctieonderzoek, en diagnose, behandeling en preventie van sportblessures. Het centrum hoopt snel en efficiënt te kunnen doorverwijzen.

De opening werd officieel ‘ingereden’ door niemand minder dan Belgische en Europees kampioen veldrijden Michael Vanthourenhout.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.