Typ om te zoeken

ICT

Start-up UgenTec: generische software voor snelle analyse klinische stalen

Delen

“Bij een manuele analyse van klinische stalen ligt de productie op circa 100 stalen op 90 minuten, via software kunnen hetzelfde aantal stalen geanalyseerd en geïnterpreteerd worden op drie minuten. Dat betekent dus tot 30 keer sneller en geeft meteen aan waar de voordelen liggen van een automatische diagnose.”

Universele software

“De FastFinder software is een universele software. Door unieke en universeel toepasbare algoritmen biedt FastFinder tailor-made en betrouwbare analyses voor alle PCR of numerieke data ongeacht de uiteindelijke toepassing of de gebruikte hard- en software.”

Commerciële zoektocht

“In januari 2013 heb ik mijn thesis gemaakt rond deze softwareontwikkeling, later volgde een prototype en een eerste versie. Ondertussen startte ik mijn onderneming op, momenteel bestaat ons team uit twee medewerkers. Met UgenTec zitten we in een stroomversnelling. Vooral labo’s en nieuwe bedrijven gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, vormen onze doelgroep. Wij zijn volop bezig met een investeringsronde en hopen hierbij 400.000 euro op te halen. Vermits we een generisch product ontwikkelden zijn we overtuigd van de wereldwijde kansen van de FastFinder,” besluit Wouter Uten.

KADER: MIC Vlaanderen ondersteunt veelbelovende start-ups

“Zes startende technologieondernemingen actief binnen de gezondheidszorg, volgden een half jaar lang de MIC Health Accelerator. Dit is een coaching-traject, begeleid door experts van Flanders Business School en Janssen Pharma. Gedurende de afgelopen maanden werd het bedrijfsconcept van de start-ups op de proef gesteld en moesten ze een bijhorend business-, marketing-, communicatie- en financieel plan uittekenen voor hun onderneming-in-spe. Op het einde van de cyclus stelden de start-ups hun projecten voor,” stelt Peter Dedrij, Directeur van het MIC Vlaanderen.
“De financiering van MIC Vlaanderen komt tot stand met inbreng van de Vlaamse overheid, de stad Gent en Kortrijk, Microsoft, KUL, Niko en Vives. Microsoft Innovation Center Vlaanderen heeft als doel de ontwikkeling van de regio Vlaanderen te stimuleren op het vlak van informatie en communicatietechnologie door middel van: het stimuleren van innovatie gedreven ondernemerschap en tewerkstelling; ontwikkeling van expertise; het verstrekken van adviezen en begeleiding aan bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling van informatietoepassingen met sterk ontwikkelingspotentieel; de begeleiding van startende ICT-ondernemingen die prioritair activiteiten ontwikkelen op het vlak van e-health. MIC Vlaanderen beschikt over twee operationele locaties in de steden Kortrijk en Genk.”

Focus op e-health

”Momenteel werken we samen met 45 start-ups waarvan 90% actief in de zorgsector. De activiteiten hebben een focus op e-health, gezien de belangrijke rol van deze sector binnen ViA maar ook als sector met economische en sociale toegevoegde waarde voor Vlaanderen. Het MIC kan een belangrijke rol spelen in het verder ontwikkelen van een toonaangevende industrie in de gezondheidszorg en dit door middel van speciale ondersteuning voor het lokale ecosysteem van IT bedrijven, innovatoren, start-ups en spin-offs, overheid en instellingen. Hierbij schuift MIC Vlaanderen 4 kernactiviteiten naar voor: ontdek & leer, netwerken, innoveren en ondernemen”, poneert Peter Dedrij.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *