Strikte kwaliteitsopvolging voor centrale keuken

Streven naar kwalitatieve maaltijden kan ook perfect vanuit een gecentraliseerde keuken. Daar is Bernard Bruggeman van GVO (Groepering Voorzieningen Ouderenzorg) rotsvast van overtuigd. “Het dagelijks verzorgen van 1200 maaltijden met een zo individueel mogelijke invulling zorgt voor heel wat uitdagingen, maar met een vlotte communicatie en gerichte opvolging is dat perfect mogelijk.”
 
Zorg op maat in een grootkeuken hoeft geen utopie te zijn, meent Bernard Bruggeman. “Sinds twee jaar werkt onze organisatie vanuit een centrale keuken. Daarbij staan we voor de niet geringe opdracht zo goed mogelijke aangepaste maaltijden voor zwaar of minder zwaar zorgbehoevende ouderen te bereiden. Bovendien willen we zo ver mogelijk gaan in individuele keuzes en moet je rekening houden met de geografische spreiding van je klanten, die graag af en toe streekgerechten willen. Daarnaast moet je uiteraard voldoen aan strenge hygiëne- en veiligheidsnormen.”
 

Alert blijven

Een zware opdracht die toch haalbaar is. “Het komt erop aan zo goed mogelijk de communicatie te verzorgen en op die manier zo dicht mogelijk bij de klant te staan. Het streven naar kwalitatieve maatregelen is een proces dat nooit eindigt. Alleen door dagelijks bij te schaven, te evalueren, alert te blijven en alles strikt op te volgen boek je vooruitgang.”
 
De maaltijden van GVO zijn hoofdzakelijk bestemd voor (West-Vlaamse) ouderenzorgvoorzieningen en centra voor personen met een handicap.
 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.