Thuisverpleging staat klaar om op grote schaal te starten met COVID-vaccinaties

Aalst – 4/01/2021 – Erkende dienst thuisverpleging Mederi staat klaar om te vaccineren, zo blijkt uit een rondvraag bij zijn aangesloten praktijken.
Deze ochtend was in diverse kranten te lezen dat de vaccinaties traag op gang komen in België. Dit is echter niet te wijten aan een gebrek aan verpleegkundigen die vaccinaties kunnen toedienen.
Om een zicht te krijgen op de beschikbaarheid van thuisverpleegkundigen om vaccinaties toe te dienen deed Mederi een bevraging bij zijn 200 praktijken thuisverpleging, samen goed voor 1300 thuisverpleegkundigen. Hieruit bleek dat 85,6% van de praktijken zich wil inzetten om vaccinaties toe te dienen.
Dit is een opvallend resultaat dat duidelijk aantoont dat er een zeer grote bereidheid is om mee te helpen aan de vaccinaties. Het is des te opvallender gezien het hier gaat over verpleegkundigen die normaliter instaan voor de reguliere thuisverpleging en dus extra inspanningen zullen leveren in het kader van de COVID-vaccinaties.
Mederi wil hiermee een duidelijk signaal geven. Samen met de andere aanbieders van thuisverpleging heeft Mederi zich gegroepeerd in de provinciale consortia met als doel het aanbod van beschikbare verpleegkundigen gestructureerd aan te bieden. Dit is de enige manier om een versnippering van aanbod tegen te gaan en zo te zorgen voor een gecentraliseerd aanspreekpunt voor alle instanties die beroep wensen te doen op verpleegkundigen die willen deelnemen aan een massale vaccinatieoperatie.
De provinciale consortia zijn in Vlaanderen en Brussel samen goed voor 10.000 verpleegkundigen. Als hier maar een fractie van deelneemt aan de vaccinatiecampagne kan alles snel en professioneel georganiseerd worden.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.