Typ om te zoeken

ICT In the spotlight Ziekenhuizen

Toekomstige mama’s kunnen echo’s raadplegen op de smartphone

Delen

AZ Turnhout biedt alle patiënten een verregaande digitale dienstverlening.

AZ Turnhout wordt met het online raadpleegbaar maken van echo’s en ziekenhuisfacturen een voortrekker op vlak van digitale en transparante communicatie met zijn patiënten. Het ziekenhuis zet, onder meer met de komst van mynexuzhealth, volledig in op digitale dienstverlening. Meer nog, de patiënten worden hierbij ook actief ondersteund door speciaal opgeleide medewerkers.

“Achter de schermen zijn we reeds geruime tijd bezig met het uitwerken van allerhande mogelijke digitale toepassingen die de dienstverlening naar onze patiënten efficiënter, sneller en klantvriendelijker kan maken.” Zo stelt Guy Tormans, directeur administratief en financieel departement. “De komst van het platform www.mynexuzhealth.be dat de patiënt de mogelijkheid biedt om online zijn patiëntendossier te raadplegen, is een enorme troef. Niet enkel verslagen of afspraken zijn online te vinden, maar ook gerichte vragenlijsten, laboresultaten, de NIPT-test (belangrijke test voor zwangeren), radiologische beelden zijn terug te vinden op mynexuzhealth.”

“En nu dus ook echobeelden die de gynaecologen via het online platform aanbieden aan toekomstige ouders.”  Vult dr. Steven van Calenbergh, medisch diensthoofd gynaecologie AZ Turnhout, aan. “Natuurlijk is het uitermate belangrijk dat de beelden geïnterpreteerd worden door een gynaecoloog en dat ze samen met de patiënt worden besproken. Dit persoonlijk kader is en blijft noodzakelijk om tot een juist begrip van het beeldmateriaal te komen.  Maar dat geldt voor alle medische verslagen en radiologische beelden die te vinden zijn op mynexuzhealth.”

Weldra je hele gezondheidsdossier in je broekzak

Mynexuzhealth biedt online toegang tot medische verslagen, radiologische beelden, laboresultaten, afspraken en andere documenten. Sinds kort zijn er enkele handige tools bij gekomen. Zo kunnen patiënten online afspraken maken bij de orthopedisten en osteopaten van AZ Turnhout, kunnen artsen gerichte vragenlijsten doorsturen naar patiënten, opgenomen patiënten krijgen na hun ontslag een berichtje met de vraag een evaluatie te geven over hun verblijf in het ziekenhuis, patiënten worden via sms herinnerd aan hun afspraak. Patiënten van AZ Turnhout kunnen bovendien sinds kort ook al hun facturen vanaf 1/1/2019 terugvinden in mynexuzhealth. In de toekomst zal zelfs online betaling van die facturen mogelijk zijn.

Team digitale dienstverlening helpt patiënten

“Zal ik u even helpen om de app van munexuzhealth op uw smartphone te installeren?” Een vraag die de medewerkers van het team digitale dienstverlening dagelijks stellen aan de bezoekers en patiënten van het ziekenhuis.

“Natuurlijk moeten we onze patiënten, medewerkers én artsen wegwijs maken in die digitale wereld” zegt Guy Tormans. “Onze medewerkers van het team digitale dienstverlening zijn het eerste aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over mynexuzhealth en alle daaraan verbonden toepassingen. Ze spreken actief patiënten en bezoekers aan in de inkomhal, installeren de app op hun smartphone en ze zijn telefonisch en via mail bereikbaar. En nee hoor, het zijn lang niet enkel de jonge mama’s die interesse hebben. Veel 50-plussers maken maar al te dankbaar gebruik van de persoonlijke dienstverlening. Sinds de opstart van deze actieve ondersteuning is het aantal unieke gebruikers per dag van mynexuzhealth in AZ Turnhout gestegen van 20 in juni 2018 tot 417 in september 2019.” Besluit Guy Tormans.

Wat is mynexuzhealth?

Via het online samenwerkingsplatform mynexuzhealth kan uw patiëntendossier elektronisch worden gedeeld met al uw zorgverleners in de ziekenhuizen die bij nexuzhealth zijn aangesloten. Mynexuzhealth biedt een beveiligde webapplicatie én app voor patiënten, waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijk patiëntendossier, wat elk ziekenhuis verplicht is op te maken.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *