Tom Balthazar, AZ Jan Palfijn

Tom Balthazar aan het hoofd van AZ Jan Palfijn

Vanaf 1 december 2022 zal Tom Balthazar de rol van bestuurder-directeur van AZ Jan Palfijn Gent opnemen.

De Raad van Bestuur benoemde Tom Balthazar tijdens hun vergadering op 28 september als nieuwe bestuurder-directeur van AZ Jan Palfijn Gent. Dit gebeurde na een publieke oproep voor kandidaten, gevolgd door een zorgvuldig uitgevoerde selectieprocedure met assessment door een extern bureau.
Tom Balthazar is nu professor gezondheidsrecht aan de Universiteit Gent en adviseur bij Zorgnet-Icuro, de koepel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Hij is ook lid van meerdere advies- en bestuursorganen in de gezondheidszorg.

Stakeholders motiveren

Tom Balthazar is doctor in de rechten en volgde een opleiding in ziekenhuismanagement bij de Vlerick Business School. Na een loopbaan als advocaat, was hij tien jaar schepen voor de Stad Gent, onder meer bevoegd voor Sociale Zaken. Als lid van de Raad van Bestuur van AZ Jan Palfijn Gent (tussen 2007 en 2012) maakte hij al eerder kennis met het ziekenhuis.

“We hebben er alle vertrouwen in dat Tom Balthazar alle betrokken stakeholders – en in het bijzonder het artsenkorps en alle medewerkers – zal kunnen motiveren om verder te bouwen aan de ingezette weg om het ziekenhuis voor te bereiden op de toekomst op basis van een moderne, open en transparante ziekenhuiscultuur”, reageert voorzitter Rudy Coddens uit naam van de Raad van Bestuur. “In deze cultuur moet werken in teamverband met respect voor ieders rol en expertise centraal staan.”

Tom Balthazar start op 1 december 2022 in AZ Jan Palfijn Gent. Tot het einde van dit jaar zal Frank Vervaeke, die tijdelijk aan het hoofd stond van het ziekenhuis, samen met hem een volledige en vlotte overgang realiseren.

LEES MEER OP ZORGMAGAZINE.BE

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.