Tork lanceert innovatieve hygiënetrainingen voor personeel in woon-zorgcentra

Tork lanceert innovatieve hygiënetrainingen voor personeel in woon-zorgcentra

Interactieve leerervaring leidt tot gedragsverandering

[Partner Content] Uit een recent onderzoek van Tork blijkt dat werknemers in woon-zorgcentra nood hebben aan betere trainingen over handhygiëne en schoonmaakprocedures. Nu de schoonmaak- en hygiëneprotocollen strenger zijn dan ooit, geeft 58% van het schoonmaakpersoneel aan dat het een uitdaging is om alle stappen van de schoonmaakrichtlijnen te volgen. Om schoonmaak- en zorgpersoneel binnen woon-zorgcentra te ondersteunen, lanceert Tork twee gratis online trainingen: de Schoonmaaktraining en Schone Handen Training. De trainingen zijn interactief, leiden tot betere hygiëne en zorgen voor een gedragsverandering bij het personeel. Bovendien biedt Tork de woon-zorgcentra gemakkelijk te implementeren hygiëneoplossingen aan zoals dispensers met een onopvallende uitstraling die een echt ‘thuisgevoel’ creëren en de datagestuurde schoonmaakoplossing Tork Vision Schoonmaken.

Gemakkelijk te implementeren hygiëneoplossingen 

De toenemende druk op het personeel na de covidpandemie heeft heel wat uitdagingen met zich meegebracht voor instellingen die langdurige zorg aanbieden. Er is een hoog personeelsverloop en dat kan een grote impact hebben op de kwaliteit en consistentie van de zorg. Daarom zoeken woon-zorgcentra kosteneffectieve hygiëneoplossingen die het risico op virusoverdracht verminderen maar ook het ’thuisgevoel’ en de zelfstandigheid van de bewoners behouden. Tork biedt verschillende hygiëneoplossingen om de woon-zorgcentra hierbij te ondersteunen. De oplossingen geven bewoners een veilige en gelukkige thuis en creëren meer tijd voor betere zorg. 

Tork Schoonmaaktraining 

Een van de nieuwste hygiëneoplossingen van Tork is de Tork Schoonmaaktraining. De training is samen met instellingen voor langdurige zorg en gezondheidszorgexperts van de ‘Association for the Healthcare Environment’ ontwikkeld. De online training geeft zorgpersoneel informatie en tools die hen helpen om zorginstellingen proper te houden en de hygiënenorm te verhogen. De training is gebaseerd op echte scenario’s van woon-zorgcentra maar vindt plaats in een veilige virtuele wereld. Bovendien kan ze worden aangepast aan lokale schoonmaakrichtlijnen.

Tork Schone Handen Training 

Naast de Schoonmaaktraining die de hygiënenorm verhoogt, is er ook een online virtual reality training voor handhygiëne. De training is ontwikkeld met toonaangevende hygiëne-experts en maakt gebruik van de ‘5 momenten van handhygiëne’ van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dankzij deze training krijgt het zorgpersoneel de nodige dagelijkse vaardigheden aangeleerd om handhygiëne te garanderen. De interactieve simulatie van een realistische zorginstelling is speciaal ontworpen om de training over handhygiëne boeiender te maken. Hiermee speelt Tork in op recente onderzoeksresultaten van Essity waaruit blijkt dat 68% van het zorgpersoneel interesse heeft in een interessantere handhygiënetraining1

Dispensers besparen cruciale tijd 

Niet alleen de trainingen, maar ook de dispensers van Tork ondersteunen medewerkers in woon-zorgcentra. Zo denkt 62% van de schoonmakers dat de schoonmaakrondes sneller verlopen als ze weten welke hygiënedispensers gevuld moeten worden1. Om het schoonmaak- en zorgpersoneel hierbij te helpen, biedt Tork dispensers met een hoge vulcapaciteit. De dispensers kunnen allemaal geopend worden met dezelfde sleutel en maken zo het onderhoud gemakkelijker. Aan de hand van realtime gegevens controleert Tork Vision Schoonmaken de dispensers en krijgt het personeel informatie over wanneer en waar ze moeten worden bijgevuld. Dat voorkomt onnodige controles, zorgt ervoor dat de hygiënenormen gelijk blijven en bespaart het personeel tijd. Zo kunnen werknemers zich concentreren op de bewoners.

Bovendien kunnen de Tork dispensers bijdragen aan de zelfstandigheid en waardigheid van de bewoners. 81% van de familieleden van bewoners geeft aan dat een onafhankelijk toiletbezoek positief is voor de waardigheid van bewoners. Daarom biedt Tork verschillende dispenseroplossingen die gecertificeerd zijn als “Easy to Use”2 en een groot aantal plaatsingsmogelijkheden hebben. Ze ondersteunen bewoners die weinig kracht hebben en het moeilijk vinden om dispensers te bedienen waarbij ze aan hendels moeten trekken of tissues scheuren. 

Lees hier meer over de trainingen en hygiëneoplossingen voor woon-zorgcentra.

1) Tork langdurige zorg schoonmaakpersoneel, zorgverlener en bewoner familie onderzoek, 2022
2) Gecertificeerd gebruiksvriendelijk door de Zweedse Reumavereniging (SRA).

Lees ook op ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.