Tork’s “Interactieve Schoon Ziekenhuis Training” helpt ziekenhuizen veilig en schoon te houden

Tork, een merk van Essity, lanceert “Tork Interactieve Schoon Ziekenhuis Training”, een online interactieve training voor optimale schoonmaakresultaten in ziekenhuisomgevingen. De educatieve tool ondersteunt op boeiende wijze facilitaire managers bij het veilig en hygiënisch houden van o.a. patiëntenkamers. De nieuwste, net gelanceerde, Tork Microvezeldoeken, zijn aan te raden voor het schoonmaakproces. Microvezel heeft namelijk bewezen het ultieme materiaal te zijn voor reinigingsdoeken.
De training, gebaseerd op de praktijkrichtlijnen van ‘the Association for the Health Care Environment’ (AHE), is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans en Arabisch. Als aanvulling op de Tork Interactieve Schoon Ziekenhuis Training is er de “Train-the-Trainer” presentatie, een hulpmiddel ontwikkeld om managers te helpen bij het trainen van hun teams. 7 op de 10 mensen hebben namelijk hogere verwachtingen over de hygiënenormen van ziekenhuizen sinds COVID-19*. Het schoonmaakpersoneel is dus belangrijker dan ooit in het helpen creëren van hygiënische zorgomgevingen waar mensen zich veilig kunnen voelen.
“Ieder ziekenhuis en organisatie heeft andere behoeftes. Tork Interactieve Schoon Ziekenhuis Training biedt uitkomst, de training is vanaf elk apparaat toegankelijk, waardoor managers met hun medewerkers naar eigen behoefte in verschillende ruimtes en situaties kunnen trainen”, zegt Doris Berens-Bredahl, Regional Marketing Manager Health Care.
De training
De training neemt de deelnemer mee in een interactieve patiëntenkamer om de juiste schoonmaakstrategieën te leren. Hier worden alle stappen doorlopen voor een optimale reiniging. Tussendoor worden er diverse tips en trucs meegegeven. Aan het einde van de sessie laat de score zien hoe goed de deelnemer heeft gescoord en of alle oppervlakken die veel worden aangeraakt in de kamer zijn schoongemaakt.
Tork Microvezeldoeken
Als aanvulling op de Tork oplossingen voor Oppervlaktereiniging introduceert Tork ook de Tork Microvezel reinigingsdoeken. In gebieden waar hygiëne cruciaal is, is het essentieel om de juiste reinigings- en desinfectieproducten te gebruiken. Het grootste voordeel van het gebruik van microvezeldoeken is hun vermogen om deeltjes te vangen en vast te houden, wat ervoor zorgt dat micro-organismen, stof en vuil juist worden verwijderd.
Om meer te weten te komen over de trainingstool en de Tork Microvezeldoeken, ga naar: https://www.tork.nl/hygiene/oppervlaktereiniging/interactieve-ziekenhuis-training.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.