Typ om te zoeken

Techniek Ziekenhuizen

Totaalpartner voor een energie-efficiënte, veilige én comfortabele zorginstelling

Delen

Een zorginstelling duurzaam beheren vraagt iedere dag weer aandacht én expertise. Met EQUANS beschikt u over een doorwinterde totaalpartner met een breed aanbod aan diensten en technische oplossingen voor een zorgeloze energietransformatie. We optimaliseren de energie-efficiëntie van de technische installaties en het gebouw waar mogelijk en verzekeren het comfort en de veiligheid van patiënten en gebruikers.  

Een zorginstelling energiebewust beheren vraagt om een integrale aanpak. Of het nu gaat om bouw, renovatie of onderhoud van installaties, de optimalisering van energie-efficiëntie of de reductie van CO2-uitstoot: EQUANS vormt met zijn jarenlange expertise in de zorgsector dé multitechnische partner bij uitstek.  

Enkel aanspreekpunt  

Onze diensten omvatten de analyse, installatie, financiering, beheer, onderhoud en optimalisatie van uw infrastructuur en technische uitrusting. Vandaag werken EQUANS-teams al in meer dan honderd zorginstellingen in het land aan een efficiënter energiebeheer. We ontwikkelen oplossingen op maat voor nieuwe of bestaande infrastructuren en fungeren als enkel aanspreekpunt voor alle technische installaties en energievraagstukken.  

Totale ontzorging 

Besteedt u het energiebeheer van uw gebouw graag volledig uit? Dan bieden we met een energieprestatiecontract (EPC) de ideale oplossing bij EQUANS, vanaf de voorstudie tot en met de implementatie en het onderhoud van installaties en de opvolging van uw verbruik. Met het EPC willen we uw energieverbruik op lange termijn verlagen. We investeren in energiebesparende maatregelen voor uw gebouw en zorgen voor een optimaal beheer van uw technische installaties.  

Een CPE combineert vaak meerdere oplossingen en kan betrekking hebben op verwarming, verlichting, airconditioning of lokale en hernieuwbare energieproductie. Zo garanderen we een vermindering van het verbruik, maar ook van de CO2-uitstoot. 

In vier stappen naar energie-efficiëntie 

Een energieaudit vormt de eerste stap van een EPC. We nemen uw energieverbruik en infrastructuur grondig onder de loep en berekenen hoeveel energie u op welke manieren kunt besparen. 

Onze bevindingen gieten we als tweede stap in een resultaatsverbintenis. Het vooropgestelde energieverbruik wordt de basis voor het bonus-malusprincipe. Halen we de doelstelling niet, dan betalen we u het verschil terug. Boeken we betere resultaten, dan delen we de winst. 

Tijdens de derde stap zetten we de besparingstheorie om in de praktijk. Onze teams passen bestaande installaties aan waar nodig of voeren andere werkzaamheden uit.  

Tot slot nemen we tijdens de vierde stap de opvolging van het energieverhaal voor onze rekening. We onderhouden installaties en monitoren het energieverbruik gedurende de looptijd van het EPC. 


Meer weten over onze diensten in de zorgsector of benieuwd naar het potentieel van een EPC?  

Contacteer ons via [email protected] of surf naar equans.be/nl/healthcare/ 


EQUANS : de nieuwe naam voor ENGIE Solutions in België  
Vorig jaar smolten in België het vroegere ENGIE Fabricom (integrator van multitechnische oplossingen), ENGIE Axima (expert in HVAC, koeling en brandbeveiliging) en ENGIE Cofely (voorloper inzake facilitymanagement en energie-efficiëntie) samen tot ENGIE Solutions. Nu komt het bedrijf naar buiten met een nieuwe merknaam: EQUANS. Hiermee treedt het op het voorplan als dé prestatiepartner die gebieden, steden, gebouwen, faciliteiten en energie- en transportsystemen efficiënt, veilig en verbonden wil maken.  

equans.be 

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *