Typ om te zoeken

Facility In the spotlight Woonzorgcentra Ziekenhuizen

Triple-T E-trolley: een last van uw schouders

Delen

De afgelopen periode is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk hygiëne is. Schoonmaak is daarom een onmisbaar onderdeel van zorg. Het is een mooi vakgebied, maar vaak is het lichamelijk zwaar. Dag in dag uit dezelfde fysieke handelingen uitvoeren en zwaar beladen werkwagens duwen kan met name de rug en schouders van de schoonmaakprofessional belasten. En die rug en schouders moeten nog heel lang mee in het vak! Alpheios ontwikkelde daarom een elektrisch aangedreven schoonmaaktrolley.

Vitale vakmensen centraal

Het is belangrijk dat de schoonmaakmedewerker gezond en vitaal blijft. Ergonomie staat daarom bij Alpheios hoog in het vaandel. Bij het ontwikkelen van de elektronisch aangedreven schoonmaaktrolley stond de schoonmaakprofessional centraal. Met de Triple-T E-trolley zorgen we ervoor dat een elektrisch aangedreven motor de kracht opvangt die een schoonmaakmedewerker normaal levert met het voortduwen van de trolley. Daarmee spelen we in op een aantal uitdagingen waar veel schoonmakers dagelijks mee te maken krijgen:

  • Zware belading – We zien dat de trolley vaak te zwaar wordt beladen. Hierdoor is het gewicht dat de schoonmaakmedewerker moet verplaatsen hoog en kost het veel kracht, zelfs op gladde vloeren.
  • Duwen boven fysiek zwaartepunt – Wanneer een schoonmaker fysiek klein is, duwt deze vaak boven zijn/haar zwaartepunt. Kracht zetten om de trolley te verplaatsen is dan extra belastend voor de rug en schouders.
  • Lange afstanden – Vaak moet er best een afstand afgelegd worden voordat de schoonmaakmedewerker op de plaatst van bestemming aankomt. Lange hallen, verspreide schoonmaaklocaties, het kost best wat energie. Die energie kan beter bewaard worden om de schoonmaaktaken goed uit te voeren.
  • Tapijtvloeren – Gladde vloeren zijn geen probleem voor een normaal beladen Triple-T trolley of werkwagen. Hoogpolige tapijtvloeren vergen echter nogal wat kracht van de schoonmaakmedewerker. Het tapijt is vele malen stroever en zorgt dat het voortduwen van de trolley zwaar is.

De E-trolley is het antwoord op alle bovengenoemde uitdagingen!

Hoe werkt de Triple-T E-trolley?

Onder de Alpheios Triple-T schoonmaaktrolley wordt een elektrische motor met oplaadbare accu gemonteerd. Het wiel onder de motor zorgt ervoor dat de trolley als vanzelf rijdt. Doordat het wiel 360 graden kan draaien, is de trolley eenvoudig te besturen. Vanuit het handvat van de Triple-T E-trolley wordt de elektrische aandrijving bediend met een controller die heel intuïtief werkt. Naar voren bewegen, betekent naar voren rijden. Naar achteren betekent achteruit. De E-trolley is verkrijgbaar in de formaten M en L, maar het is ook mogelijk om de motor en controller op een bestaande Triple-T trolley (maat M of L) te laten monteren.

In het kort: het Triple-T Concept

Triple-T staat voor prettiger, veiliger en efficiënter schoonmaken. De Triple-T trolley kan worden ingezet voor de schoonmaak, maar ook voor andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan linnenvervoer of afvalscheiding. Het schoonmaakconcept Triple-T past volledig bij de steeds dynamischere rol die de schoonmaakprofessional inneemt in een zorgorganisatie: van gastheer, housekeeper of voedingsassistent tot desinfectiespecialist. Triple-T is hét flexibele maatwerksysteem dat zich hier omheen vormt.

Kortom; de Triple-T E-trolley zorgt ervoor dat de schoonmaakmedewerker fit blijft en zonder moeite zware trolleys kan besturen of lange afstanden kan overbruggen. Interessant voor uw organisatie? Bekijk meer info over de E-trolley op de website van Alpheios!

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *