Bestralingstoestel UZ Brussel

UZ Brussel biedt bestralingstoestel Varian Halcyon aan

De dienst radiotherapie van de satellietcampus A.S.Z. campus Aalst van het UZ Brussel pakt uit met een nieuw bestralingstoestel. Het Halcyonsysteem heeft een speciaal ontworpen ringstructuur, waarop zowel het bestralingstoestel als de beeldvormingsmodaliteiten gemonteerd zijn. Dit moet tumoren nog preciezer kunnen bestrijden.

De patiënt neemt een heel nauwkeurige positie in dankzij het Varian Halcyontoestel, zowel voor als na de bestraling. De structuur zorgt bovendien voor een verhoogde robuustheid. Dat resulteert in een heel scherp beeld van de tumor en bijgevolg meer precisie in de behandeling ervan.

Dat het UZ Brussel dit toestel aanbiedt, is vooral belangrijk in de behandeling van letsels in de buikholte, en hoofd- en halskanker. Hierbij is de aflijning van de tumor essentieel voor de kritische organen. Een betere aflijning zorgt voor minder onbedoelde bestraling van de omliggende organen. Het toestel werkt daarbij ook sneller dan de meeste andere bestralingstoestellen. Dat verhoogt het comfort van de patiënt.

De aankoop van dit nieuw toestel is niet zomaar. UZ Brussel hoopt zo ook niet-conventionele bestralingen te kunnen aanbieden, waarbij een zeer hoge dosis in minder fracties wordt toegediend.

Om de kwaliteit van deze bestralingstechnieken te garanderen, heeft de dienst radiotherapie een Novalis-accreditatie. Dit is een onafhankelijk accreditatieprogramma dat een zeer hoge norm oplegt voor doeltreffendheid en veiligheid van stereotactische intracraniële en extracraniële radiotherapie.

Radiotherapie A.S.Z.
Het Varian Halcyontoestel zorgt voor een nauwkeurigere aflijning van tumoren.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.