Ventilatie- en zonweringbedrijf is 100 jaar jong

Polydore RENSON startte in 1909 met commerciële bouwactiviteiten in België. In 1919 volgde de officiële oprichting van de vennootschap RENSON. Vandaag bestaat het gamma uit roosters, ventilatieroosters, akoestische roosters, veranda-oplossingen en zonweringsystemen. “Door een intelligente combinatie van ventilatie en zonwering biedt RENSON ook een brede waaier van energiezuinige concepten voor een gezond binnenklimaat in kantoren, de gezondheidssector, woningen, veranda’s, industrie, scholen, …” zegt marketingmanager Johan Debaere.

Visueel comfort

Naast het functionele aspect wordt de laatste jaren veel aandacht besteed aan het design en de discrete integratie van ventilatie- en zonweringsystemen. Met het ventilatierooster INVISIVENT® ontwikkelde RENSON een discreet zelfregelend ventilatierooster, dat onzichtbaar boven op het raamprofiel geplaatst wordt. Ook bij de integratie van de doekzonwering wordt aan de esthetische integratie gedacht. Door het aluminium afwerkprofiel van de FIXSCREEN® Mono AK in de kleur van het raam te lakken of deze zonwering door de schrijnwerker mee te laten afwerken, maak je de installatie binnen bijna onzichtbaar.

Akoestisch comfort

Het buitenlawaai is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook bij ventilatie en zonwering moet met dit lawaai steeds meer rekening gehouden worden. Daarom ontwikkelde RENSON akoestisch dempende oplossingen, zoals de INVISIVENT® AK33 en de FIXSCREEN® Mono AK.

Thermisch comfort

Een zongericht gebouw met grote ramen in het zuiden biedt veel voordelen. Een efficiënte buitenzonwering – structurele aluminium systemen (SUNCLIPS®, ICARUS®, LOGGIA®) of screens (FIXSCREEN®, TOPFIX®, VEGASCREEN®) – voorkomt die problemen. Ze houdt de zonnestralen tegen, voordat ze in contact komen met het glas. Met de SCREENVENT® Mistral ontwikkelde RENSON bovendien een systeem dat ventilatie en windvaste doekzonwering combineert.

Gebruikscomfort

RENSON zoekt ook naar eenvoud in bediening. In dat kader moet de toetreding tot io-homecontrol gezien worden. Deze draadloze technologie laat de gebruiker toe op een eenvoudige en veilige manier onder meer poorten, deuren, ramen, sloten, verlichting, verwarming, ventilatie en zonwering met één enkel beheersysteem te controleren.

(BVC)

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.