Typ om te zoeken

HR In the spotlight Ziekenhuizen

Verpleegkundigen AZ Jan Palfijn Gent aan de slag in WZC Zonnebloem

Delen

Gent – De opnamecijfers van de tweede coronagolf stabiliseren al voor de tweede week op rij in AZ Jan Palfijn Gent. Het ziekenhuis had drie volledige cohorte-afdelingen voor COVID-patiënten operationeel gemaakt maar moest er uiteindelijk tijdens de piek van de 2egolf gelukkig slechts twee openen. Vanaf 23 november volstaat zelfs één afdeling om alle COVID-patiënten te verzorgen. De druk op de afdeling Intensieve Zorgen blijft dan weer wel hoog. Alle bedden op die afdeling zijn ingenomen en de helft van de opgenomen COVID-patiënten worden er beademd.

Verschillende verpleegkundigen van het AZ Jan Palfijn ziekenhuis springen ondertussen bij in woonzorgcentra uit de ruime Gentse regio. Zo zijn 5 zorg- en verpleegkundigen van Jan Palfijn sinds deze week aan de slag in woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde. De medewerkers boden zich vrijwillig aan na een interne oproep van het ziekenhuis om woonzorgcentra met personeelstekort uit de nood te helpen.

Rudy Coddens, schepen van Gezondheid en Zorg van de Stad Gent en voorzitter van AZ Jan Palfijn: “Het doet mij veel plezier dat, in deze moeilijke tijden, ook de solidariteit tussen zorgpartners onderling groot is. Door bij te springen helpen de zorg- en verpleegkundigen van AZ Jan Palfijn niet alleen hun collega’s in het WZC Zonnebloem, ze zorgen er zo vooral voor dat de bewoners de best mogelijke zorg kunnen blijven krijgen. Die samenwerking vind ik schitterend. Het is door dit soort zaken dat zorg- en verpleegkundigen terecht de ‘Helden van de Zorg’ worden genoemd. Chapeau.”


AZ Jan Palfijn Gent is een algemeen openbaar ziekenhuis met 526 erkende bedden. Als sterke regionale speler met meer dan 1100 personeelsleden en 160 artsen investeert het ziekenhuis in bepaalde specialismen en disciplines (ivf, allergologie, heupchirurgie, materniteit, radiologie, enz.) naast het hoogstaande algemeen zorgaanbod. AZ Jan Palfijn Gent behaalde in 2020 het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel.    

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *