vitaz beeld

Nieuw zorgberoep in Vitaz moet tekort verpleegkundigen opvangen

Vitaz is op zoek naar zorgondersteuners. Deze werknemers zullen verpleegkundigen helpen door basiszorg te verlenen aan patiënten, en door bepaalde logistieke en administratieve taken op zich te nemen. Kandidaten hebben enkel een diploma middelbaar onderwijs nodig, ziekenhuis voorziet een opleiding op de werkvloer.

“Uit analyse blijkt dat verpleegkundigen vaak taken uitvoeren die andere zorgprofielen ook op zich kunnen nemen”, zegt Henk Cuvelier, verpleegkundig en paramedisch directeur bij Vitaz en voorzitter van het Netwerk verpleegkunde. “Denk maar aan het typische belletje in het ziekenhuis. De patiënt belt, een verpleegkundige gaat luisteren en uiteindelijk vraagt de patiënt hulp bij hygiënische basiszorg.” Die zorg hoeft niet noodzakelijk door een verpleegkundige te gebeuren, klinkt het. Op deze manier hoopt het ziekenhuis een antwoord te bieden op het tekort aan verpleegkundigen.

Vitaz Sint-Niklaas gaat zorgondersteuners inzetten voor basisverzorging, logistieke en administratieve taken. Deze medewerkers zullen de rechterhand van de verpleegkundige worden. “We willen pionier zijn”, klinkt het. “We realiseren een duurzame accentverschuiving in de zorgorganisatie door bewust te kiezen voor een positieve teammix van competenties en functies.”

Ook potentiële kandidaten zonder diploma hoger onderwijs zijn welkom. “We zoeken mensen die geïnspireerd en enthousiast zijn om samen met ons team te zorgen voor onze patiënten.” Het ziekenhuis voorziet een opleiding en begeleiding op de werkvloer. Vitaz zoekt minstens twintig zorgondersteuners en organiseert daarvoor online jobsessies.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.