Typ om te zoeken

ICT In the spotlight

VIVES en Infolearn verzorgen infectiepreventie e-learning voor 150.000 zorgprofessionals in opdracht van Vlaamse overheid

Delen

Om de noodzakelijke kennis rondom infectiepreventie op efficiënte en effectieve wijze te vergroten, kunnen Vlaamse zorgprofessionals per direct vijf e-learningmodulen van Hogeschool VIVES doorlopen in het leerplatform van Infolearn

  • De Vlaamse overheid lanceert voor 150.000 zorgprofessionals het nieuwe online platform ZWIeP (‘Z​ org en Welzijn: Infectiepreventie E-learning Platform​’) ter preventie van infecties in functie van een kwaliteitsvolle uitoefening van hun job
  • De content van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, die door VIVES is omgebouwd tot een interactieve e-learning, is tot en met 2023 kosteloos beschikbaar voor professionals in het leerplatform van Infolearn

Gent –​ ​Infolearn B.V.,​ aanbieder van een digitale leer- en ontwikkeloplossing, en Hogeschool VIVES​, aanbieder van kwalitatief leeraanbod, slaan opnieuw de handen ineen om e-learning voor een grote groep Vlaamse zorgprofessionals te faciliteren.

Meer dan ooit blijkt dat infectiepreventie – het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en het correct volgen van richtlijnen – essentieel is om besmetting te voorkomen. Om die reden kunnen in totaal 150.000 professionals per direct op een toegankelijke, gebruiksvriendelijk manier hun kennis over infectiepreventie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vergroten en testen. Dit kunnen zij doen vanuit elke gewenste omgeving (op het werk of thuis), in hun eigen tempo en op elk gewenst moment.

Totaaloplossing voor de zorg- en welzijnssector

Infolearn en VIVES verzorgen samen een totaaloplossing die zorgprofessionals op een laagdrempelige en efficiënte manier hun kennis laat vergroten. Vanuit didactisch oogpunt en op basis van diepgaande kennis van de zorgsector is de e-learning interactief, attractief en afwisselend opgebouwd om professionals te motiveren en te activeren om met infectiepreventie aan de slag te gaan.

“Infectiepreventie maakt deel uit van alle zorgopleidingen,” legt Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer uit, “maar kennis vergaat snel en zeker voor infectiepreventie is het actualiseren van de noodzakelijke kennis in tijden van een pandemie onontbeerlijk. Op deze manier bieden we zorgprofessionals – maar evengoed ook welzijnswerkers en logistiek personeel – de kans om hun kennis te actualiseren en op een veilige manier te werken in functie van de preventie van infecties.”

Partners VIVES en Infolearn

Infolearn ontwikkelt het online leerplatform op basis van jarenlange samenwerking met klanten in de zorg, en Hogeschool VIVES faciliteert het leeraanbod op basis van wetenschappelijk onderbouwde kennis en methodieken.

“We zijn enorm trots dat er door Zorg en Gezondheid voor deze totaaloplossing is gekozen”, zegt Jos Hertel, Directeur bij Infolearn. “Het leerplatform is intuïtief waardoor deze oplossing voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Gebruikers kunnen alle mogelijke leerinterventies 24/7 raadplegen.”

“De meerwaarde van online leren bewijst zich in deze tijden meer en meer”, concludeert Eline Vanderdonck, Onderwijscoach bij VIVES. “We kozen heel bewust voor e-learning omdat een dergelijk traject erg flexibel is; de eindgebruiker kan los van tijd en ruimte de modulen doorlopen. Hiermee spelen we in op de individuele noden en behoeften van de lerende.”

VIVES en Infolearn hebben al eerder intensief samengewerkt voor het project PentaPlus, waarbij e-learning voor ruim 75.000 aangesloten zorgkundigen beschikbaar is via het platform ​vormingpentaplus.be.​ Die opdracht volgde na recente hervorming in de zorgsector, bedoeld om de verpleegkundige zorg verder te moderniseren. Diverse koepelverenigingen zoals Zorgnet-Icuro, VVSG, VLOZO, Zorggezind en Wit-Gele Kruis profiteren hierdoor van volledige ontzorging.

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *