Vrouwen aan het stuur in medisch departement AZ Alma

AZ Alma heeft een nieuwe medische raad verkozen, met voor het eerst een vrouwelijke voorzitterDe medische raad is het wettelijke orgaan waarin de artsen participeren aan het ziekenhuisbestuur. Voortaan wordt de medische raad voorgezeten door dokter Muriel Thienpont (zie foto). Dokter Christine Colmant is de nieuwe ondervoorzitter en dokter Anne Piette is de nieuwe secretaris. 

Het aantal vrouwelijke artsen in AZ Alma neemt jaar na jaar toe: momenteel zijn 41% van de artsen vrouwen. Dat weerspiegelt zich ook in de Medische Raad waar inmiddels 6 van de 11 leden vrouwen zijn. De overige nieuwe leden zijn: dokter Peter De Baets, dokter Philippe Lampaert, dokter Annelies Leliaert, dokter Peter Roosen, dokter Toon Sabbe, dokter Patrick Schoenaers, dokter Hilde Vandecauter en dokter Isabelle Vanneuville. AZ Alma dankt de afscheidnemende medische raad en voorzitter Danny Meire voor het jarenlange engagement.

AZ Alma vzw is het streekziekenhuis, ontstaan na de fusie van het Elisabeth Ziekenhuis in Sijsele en de Heilig Hartkliniek in Eeklo. AZ Alma telt op heden 120 artsen, 1.290 medewerkers en 175 vrijwilligers die dagelijks het motto ‘zorg met een hart’ in de praktijk omzetten. Het 513 plaatsen tellende ziekenhuis is sinds eind maart 2017 gevestigd in een nieuwbouw aan de Ringlaan 15 in Eeklo. Dat bouwproject was het grootste ooit in de regio.

Bron: www.azalma.be – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.