WHO-conforme handalcohol voor de zorg van Filliers Distillery

Toen de Covid19-crisis in maart 2020 in volle hevigheid losbarstte was het duidelijk dat drie basisregels strikt dienden te worden nageleefd: afstand houden, een mondmasker dragen en je handen regelmatig ontsmetten. Maar daar knelde ook meteen het schoentje. Er waren niet voldoende mondmaskers voorradig en ook ontsmettingsmiddelen waren een schaars goed. Vooral de ziekenhuizen en de eerstelijnszorg hadden dringend nood aan ontsmettende handalcohol 
Al snel kwam de hulp uit, een voor velen, onverwachte hoek. Apothekers vanuit heel het land konden zich bij de, in Deinze gelegen stokerij Filliers Distillery, gaan bevoorraden van ethylalcohol, de basis nodig voor het aanmaken van handalcohol. De graanstokerij zette immers al zijn vakmanschap en installaties in voor de productie van deze ethylalcohol.  
Productie van 50.000 liter handalcohol voor de zorg 
Op vraag van het UZ Gent en UZ Leuven ging de distilleerderij al snel een stap verder en begonnen ze ook zelf handalcohol te produceren. Klaar voor gebruik. Zo maakten ze op korte tijd ruim 50.000 liter handalcohol, nodig voor verschillende diensten in de zorg. Bij uitbraak van de crisis hebben we de capaciteit van  onze stokerij meteen flink opgevoerd. De vermenging van onze alcohol met de grondstoffen, nodig om er meteen bruikbare ontsmettende handalcohol van te maken, gebeurde op een speciaal hiervoor geïsoleerde zone op de site van de distilleerderij” aldus Bart Cnudde, CEO van Filliers DistilleryWzijn ook geholpen door de overheid. Zowel toenmalig minister Philippe De Backer als huidig Premier Alexander De Croo, toen nog Minister van Financiën, gaven hun diensten de opdracht om de strenge wetgeving omtrent de productie, verwerking en verkoop van alcohol te versoepelen.” 
Pieter Hofman, Preventieadviseur van het UZ Gent: “Door de samenwerking met bedrijven als Filliers Distillery waren we meteen gegarandeerd van een vaste aanvoer van hoogwaardige handalcohol. Filliers ontwikkelde immers een product conform de strikte  richtlijnen opgesteld door het WHO. De 50.000 liter handalcohol hebben we kunnen verdelen over de eerstelijnszorg. Niet alleen onze eigen mensen, maar ook WZC, revalidatiecentra en triagecentra konden dankzij deze handalcohol blijven werken volgens de strikte richtlijnen. 

NATURALES – WHO compliant handalcohol 
De positieve reacties op de kwaliteit en het feit dat de Covid19-crisis nog lang niet achter de rug is, en strikte handhygiëne dus noodzakelijk blijft, heeft Filliers Distillery ertoe aangezet om de productie van handalcohol als volwaardige business verder te zetten. Onder de naam NATURALES, maakt de stokerij WHO compliant handalcohol voor de medische sector en zorgverstrekkers, maar ook voor bedrijven en instellingen uit essentiële sectoren.  
NATURALES is beschikbaar in verschillende formaten Van een flacon van 500ml met handige handpomp tot bidons van 2,5L tot 25L. Wie wil kan zelfs grotere bestellingen plaatsen van enkele honderden of duizenden liters.  
Voor alle informatie kan je terecht op www.naturales.be of stuur een mail naar [email protected].

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.