Wit-Gele Kruis Limburg nieuw gebouw

Wit-Gele Kruis Limburg verhuist: gecentraliseerd en duurzamer

Wit-Gele Kruis Limburg verplaatst haar hoofdzetel van de Welzijnscampus in Genk naar het voormalig CM-gebouw in Hasselt. De redenen voor de verhuis zijn plaatsgebrek en de nood om de werking te centraliseren. Het nieuwe gebouw wordt duurzaam gerenoveerd. “We willen een future proof expertisecentrum uitbouwen”, klinkt het. De intrek is voorzien voor ten vroegste 2025.

Al 58 jaar heeft Wit-Gele Kruis Limburg haar provinciale hoofdzetel in Genk. Daar komt nu verandering in. “Het huidig kantoorgebouw is te klein en voldoet niet meer aan de normen om efficiënt te kunnen werken”, vertellen algemeen directeur Nadja Vanaroye en voorzitter Nyree Claes. “Vooral de opsplitsing van ons logistiek centrum met de provinciale hoofdzetel zorgt voor inefficiëntie. Daar staat het wagenpark en ligt het materiaal opgeslagen. In het nieuwe gebouw willen we zowel onze administratieve diensten als het logistiek centrum kunnen onderbrengen. Inzetten op efficiëntie betekent zuiniger werken. Je zet middelen beter in en bespaart kosten, zoals bijvoorbeeld wat betreft energieverbruik.”

Nadja Vananroye - Nyree Claes
Algemeen directeur Wit-Gele Kruis Limburg Nadja Vanaroye en voorzitter Nyree Claes: “De renovatie schenkt de nodige aandacht aan het ‘nieuwe werken’, met flexplekken en kleine ontmoetingsruimtes.”

Er werd eerst gezocht in Genk. “We vonden geen gebouw dat aan onze criteria voldeed”, zegt Nadja Vanaroye. “Om toch in een centrumstad te blijven, zijn we naar Hasselt gaan kijken. Het oud-CM gebouw heeft een goede ligging en biedt voldoende visibiliteit. Bovendien is er veel parkeergelegenheid.” Er is ruimte om de 130 administratieve en logistieke medewerkers onder te brengen. “We willen er een heus expertisecentrum opbouwen met samenwerkingen op vlak van zorg, welzijn en innovatie.”

Concreet wordt het gebouw volledig gestript en gerenoveerd volgens huidige duurzaamheidsnormen met aanpassingen zoals warmtepompen, extra isolatie, driedubbele beglazing en klimaatplafonds. “In de renovatie wordt er voldoende aandacht geschonken aan ‘het nieuwe werken’. Zo is er onder meer plaats voor flexplekken, grote vergaderzalen, kleine ontmoetingsruimtes en een cafetaria.”

Emotionele waarde

Het aanbestedingsdossier wordt binnenkort opgestart. “We hopen tegen 2025 intrek te nemen in het gebouw”, klinkt het. “We begrijpen dat de verhuis ook een emotionele waarde met zich meebrengt na onze verankering in Genk, maar dit is voor ons de beste keuze om te blijven groeien naar een future proof organisatie. Een organisatie die zijn expertise gebruikt voor de zorg van de toekomst, in samenwerking met andere zorg-, welzijns-, en innovatiepartners.” 

CM trekt binnenkort, ook omwille van plaatsgebrek, uit het hoofdgebouw en bouwt een nieuwe hoofdzetel tussen Grote Ring, Albertkanaal, Demer en toekomstig Demerpark.

LEES OOK OP ZORG MAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.