wit-gele kruis antwerpen

Wit-Gele Kruis van Antwerpen stelt zich voor: Het digitaal wondzorgdossier

Specialisten en huisartsen kunnen de zorgsituatie van hun patiënten al langer opvolgen via mijnWGK, het digitaal patiëntendossier van het Wit-Gele Kruis. De voorbije maanden digitaliseerde het Wit-Gele Kruis van Antwerpen bovendien zijn wondzorgdossier. Door een betere digitale informatie-uitwisseling via mijnWGK wil het ook de verzorging en opvolging van wonden optimaliseren en de kans op complicaties reduceren. 

Inzage artsen via mijnWGK 

Met de digitalisering van het wondzorgdossier hebben ook zorgpartners uit de eerste en tweede lijn zoals huisartsen en specialisten in ziekenhuizen, toegang tot deze waardevolle wondzorginformatie. Voorwaarde is natuurlijk dat de patiënt zijn geïnformeerde toestemming heeft gegeven om zijn gegevens te delen en dat er een therapeutische relatie bestaat tussen de arts en de patiënt. 

Specialisten hebben real time toegang via het patiëntendossier van het ziekenhuis. mijnWGK is namelijk bereikbaar via KWS/Nexuz-Health, Chipsoft en Synops, alsook via de hubs. Huisartsen kunnen dezelfde info raadplegen via hun softwarepakket: CareConnect, Medidoc, Health One, Daktari en Prodoc. 

Kwalitatieve wondzorg 

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen investeerde de voorbije jaren fors in de ontwikkeling van zijn thuisverpleegkundigen, in de implementatie van een geïntegreerd zorgpad wondzorg en in de evidence-based behandeling van wonden. 

Een patiënt die wondzorg nodig heeft, wordt proactief opgevolgd door zijn of haar thuisverpleegkundig team, indien nodig met de ondersteuning van de collega referentieverpleegkundige wondzorg. De expertise van de referentieverpleegkundigen wordt hierdoor maximaal benut: de verpleegkundigen krijgen ondersteuning bij individuele patiëntencasussen en worden bovendien sterker gemaakt voor de toekomst.  

Waardevolle info delen 

De verpleegkundigen registreren de opvolging van de wonde zorgvuldig in het elektronisch verpleegdossier van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het TIME-model. Tweewekelijks worden ook foto’s genomen en bewaard in het dossier. Al deze informatie is dankzij deze digitale registratie ook beschikbaar via mijnWGK voor de betrokken artsen van de patiënt. In enkele kliks heeft de arts een zicht op de evolutie van de wonde. 


Wil je hier meer over weten? Ga naar www.witgelekruis.be/mijnWGK voor meer praktische info over mijnWGK en naar www.witgelekruis.be/wondzorg voor meer info over wat het Wit-Gele Kruis kan betekenen voor patiënten op vlak van wondzorg. 


wit-gele kruis antwerpen

LEES OOK OP ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.