Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en Limburg krijgen beiden nieuwe Algemeen Directeur

Nadja Vananroye wordt Algemeen Directeur van Wit-Gele Kruis Limburg 
De Raad van Bestuur van het Wit-Gele Kruis Limburg heeft groen licht gegeven voor de aanstelling van Nadja Vananroye als Algemeen Directeur. De huidige burgemeester van Hasselt zal zich dus niet verkiesbaar stellen in 2019. Ze zal begin volgend jaar aan het roer komen van meer dan 1.800 enthousiaste medewerkers. De aanstelling kwam er na een doordachte procedure in alle sereniteit. 

Ervaring in zorg 

“Met Nadja Vananroye haalt het Wit-Gele Kruis Limburg iemand in huis met heel wat ervaring in de zorg”, stelt voorzitter Neree Claes. “Naast het burgemeesterschap van Hasselt kan ze een heel mooi palmares voorleggen in de zorgsector. Zo was ze tot 2016 18 jaar lang algemeen directeur van vzw IN-Z, een sociale onderneming in de lokale diensteneconomie met ongeveer 1.200 medewerkers, en 3 jaar voorzitter van het Jessa Ziekenhuis. Daarnaast is ze ook nog schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter geweest van de stad Hasselt. Nadja staat gekend als een bruggenbouwer die steeds voor de dialoog kiest. Een manager ook, die op een motiverende manier haar team kan aansturen.” 

Continuïteit en kwaliteit 

Met het aanstellen van Nadja Vananroye verzekert het Wit-Gele Kruis Limburg dat het beleid zal blijven inzetten op ‘Warme Kwaliteitsvolle Zorg Thuis’. Begin 2018 behaalde het Wit-Gele Kruis Limburg als eerste dienst voor thuisverpleging een NIAZ-accreditatie. Dit kwaliteitslabel garandeert dat de Wit-Gele Kruispatiënt kan rekenen op een kwaliteitsvolle zorg binnen een cultuur van continue verbetering.
In de afgelopen periode hebben we ook verder geïnvesteerd in onze zorgcentrale en thuisalarmering met een goede samenwerking over de verschillende Wit-Gele Kruis-provincies. Hierdoor zijn we klaar voor toekomstige uitdagingen op vlak van innovatie en zorgtechnologie. “Door te verbeteren, te investeren en samen te werken garanderen we voor onze 15.000 Limburgse patiënten de beste zorgen”, aldus dokter Neree Claes.

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen © Jürgen de Witte

Katalien Dendooven volgt Ann Pollentier op als Algemeen Directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen 
Op 1 januari 2019 gaat mevrouw Ann Pollentier met welverdiend pensioen. Gedurende 23 jaar was zij als Algemeen Directeur de drijvende kracht achter onze organisatie. Zij heeft het mogelijk gemaakt dat onze verpleegkundigen en ondersteunende medewerkers elke dag het beste van zichzelf kunnen geven om onze patiënten te verzorgen in hun vertrouwde thuisomgeving. Ze bouwde het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen uit tot een sterke organisatie waar een warme en kwaliteitsvolle zorg voor de patiënt centraal staat. 
Mevrouw Katalien Dendooven neemt de functie als Algemeen Directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen over van mevrouw Ann Pollentier. Katalien Dendooven is vroedvrouw met een masterdiploma medisch sociale wetenschappen (optie beheer en beleid van gezondheidsvoorzieningen). Ze heeft reeds een rijke werkervaring binnen de gezondheidssector en was eerder werkzaam bij het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen als directeur zorg. “Ik heb er heel veel zin in om samen met de collega’s de vele uitdagingen en opportuniteiten in de eerstelijnszorg aan te pakken. De grote uitdaging zal erin bestaan om een evenwicht te vinden tussen de belangen van alle betrokken partijen, nl. patiënten en mantelzorgers, onze medewerkers, doorverwijzers en de overheid.” 

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.