Wolters Kluwer introduceert de volgende generatie ondersteuning bij medicatiebeslissingen in België

[PARTNER CONTENT]  Medi-Span Clinical API’s en expert services biedt nauwkeurige medicatiewaarschuwingen voor clinici, op het juiste moment en op de juiste plek, om de patiëntenzorg te verbeteren

Mechelen – 9 juni 2022 –  Wolters Kluwer, Health heeft in België vandaag de lancering aangekondigd van haar ondersteunende tool voor medicatiebeslissingen, Medi-Span® Clinical API’s en expert services (Medi-Span). Medi-Span maakt deel uit van Wolters Kluwers bekroonde portfolio voor klinische besluitvorming en ondersteunt clinici over de hele wereld met nauwkeurige en tijdige medicatiewaarschuwingen in EPD’s. Medi-Span koppelt geavanceerde patiëntinformatie uit het EPD zodat screening mogelijke medicatiefouten en contra-indicaties oplevert.

In klantonderzoeken* rapporteren dokters en andere zorgverleners dat ze door Medi-Span gemakkelijker focus behouden en beter onderbouwde beslissingen nemen. Ziekenhuisbestuurders zeggen dat nieuwe internationale accreditaties eerder behaald worden, zoals de HIMSS EMRAM 6 en 7. In een analyse uit november 2021, waarin de waarschuwingen door Medi-Span versus een ander medicatiewaarschuwingssysteem in het National Cheng Kung universitair medisch centrum in Taiwan naast elkaar werden gezet, bleek het volgende*:

  • Minder, maar wel relevantere waarschuwingen: Medi-Span® Clinical API’s leverden 21 procent minder waarschuwingen, maar wel waarschuwingen die ernstiger potentiële bijwerkingen van geneesmiddelen inhielden.
  • Lagere kosten: voorkomen van bijwerkingen hielp het ziekenhuis omgerekend ruim 17.000 Euro te besparen in een periode van 5 maanden, wat gelijk staat aan omgerekend 36.000 Euro in een jaar.
  • Verhoogde ziekenhuiscapaciteit: voorkomen van bijwerkingen bespaarde 111 beddagen binnen een periode van 5 maanden, wat overeenkomt met 266 beddagen bespaard in een periode van een jaar.

Ondersteuning van patiënten en clinici

“Als leiders en bestuurders in de gezondheidszorg mogen we niet vergeten om voor onze zorgverleners te zorgen. Alles wat we doen om clinici te helpen hun cognitieve belasting te verminderen, hun focus te vergroten en de efficiëntie te verbeteren, helpt niet alleen zorgteams, maar leidt ook tot betere kwaliteit van zorg”, zegt Christian Cella, International Vice President for Clinical Effectiveness bij Wolters Kluwer, Health. “Door de introductie van de volgende generatie ondersteuning bij medicatiebeslissingen in België, kunnen we hen helpen door zinvolle waarschuwingen op het juiste moment en op de juiste plek te genereren, fouten te verminderen en de ervaring van de arts te verbeteren.”

Bijwerkingen van medicatie: een al te lang voortdurend probleem

Volgens een recent onderzoek van Wolters Kluwer onder meer dan 300 dokters in 39 landen, was 95 procent van de respondenten van mening dat een screeningstool voor medicatieveiligheid nuttig zou zijn. Desondanks had slechts 44 procent een dergelijke oplossing geïntegreerd in hun EPD om medicatieveiligheid te ondersteunen.

Patiënten laten een steeds grotere mate van complexiteit zien, inclusief comorbiditeiten en medicatieregimes. Medicatiefouten en gezondheid-gerelateerde bijwerkingen komen voor bij 8-12 procent van de ziekenhuisopnames in de EU. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat strategieën die medicatiefouten verminderen jaarlijks 95.000 levens in de EU kunnen redden. Met geavanceerde ondersteuning voor medicatiebeslissingen in het werkproces kunnen clinici op alle points of care in staat worden gesteld om betere behandelbeslissingen te nemen.

Lees meer over Medi-Span ondersteuning bij medicatiebeslissingen.

Medi-Span Clinical API’s is een medisch hulpmiddel met CE-markering. Lees voor gebruik aandachtig de waarschuwingen en gebruiksaanwijzing.

* Gegevens in ons bestand

Contact:
Jeroen van den Bosch, Country Manager BeNeLux & Nordics, Wolters Kluwer Health [email protected]


Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (WKL) is wereldleider op het vlak van professionele informatie en softwareoplossingen voor clinici, verpleegkundigen, accountants, advocaten en de sectoren belastingen, financiën, audit, risico’s, naleving en regelgeving. We ondersteunen onze klanten om elke dag cruciale beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologie en diensten.

Wolters Kluwer rapporteerde in 2021 een jaaromzet van 4,8 miljard Euro. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen, is actief in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 19.800 mensen in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn, Nederland.

Wolters Kluwer biedt vertrouwde klinische technologie en empirisch onderbouwde oplossingen die clinici, patiënten, onderzoekers en studenten betrekken bij effectieve besluitvorming en resultaten in de gehele gezondheidszorg. We ondersteunen klinische effectiviteit, onderwijs en onderzoek, klinisch toezicht en compliance, evenals data-oplossingen. Ga voor meer informatie over onze oplossingen naar https://www.wolterskluwer.com/en/health en volg ons op LinkedIn, Twitter @WKHealth.

Ga voor meer informatie naar www.wolterskluwer.com, volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Lees ook op ZORG Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.