tork content reportage

World Hand Hygiene Day: Tork zet zich in voor patiëntveiligheid

[PARTNER CONTENT] Tork®, trotse deelnemer van de Private Organizations for Patient Safety (POPS), deelt kennis en hulpmiddelen om organisaties en werknemers in de gezondheidszorg te ondersteunen bij hun inspanningen voor patiëntveiligheid

Tork, een merk van Essity, spoort tijdens World Hand Hygiene Day (WHHD) organisaties in de gezondheidszorg aan een veilige werkomgeving te creëren. Met innovatieve hulpmiddelen en praktijkvoorbeelden moedigt Tork alle professionals in de gezondheidszorg aan om aandacht te besteden aan hygiënische en propere handen, en zich zo in te zetten voor veiligheid.

Elk jaar op World Hand Hygiene Day (5 mei) roept de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zorgprofessionals op om actie te ondernemen. Dit jaar ligt de focus op een institutioneel veiligheidsklimaat: een omgeving waarin prioriteit wordt gegeven aan een goede naleving van handhygiëne, om zowel de veiligheid van de patiënt als die van de zorgprofessionals te waarborgen. 

Goed opgeleid en gemotiveerd zorgpersoneel is namelijk de sleutel tot het creëren van zo’n veiligheidsklimaat en het terugdringen van zorginfecties (HAI’s). Zo toont onderzoek aan dat goede handhygiëne tot 50% van de infecties die worden opgelopen tijdens het verlenen van zorg, kan voorkomen.[1] Bovendien blijkt uit onderzoek[2] dat 8 op de 10 zorgverleners de naleving van handhygiëne zou willen verbeteren. 

Om zorgprofessionals te ondersteunen en veilige zorgomgevingen te garanderen, heeft Tork door de jaren heen diverse producten en diensten ontwikkeld, waaronder:

  • De Clean Hands Training. Deze training is in 2015 door Tork ontwikkeld in samenwerking met gedragswetenschappers en wereldwijde toonaangevende experts op het gebied van handhygiëne. De Tork VR Clean Hands Training helpt gebruikers in een digitale wereld om te oefenen op de ‘5 momenten van handhygiëne’ van de WGO. 
  • Tork Handdesinfectieproducten met Alcohol. Met huidverzorgingsproducten die ontwikkeld zijn voor kritieke, snelle omgevingen ondersteunt Tork organisaties in de gezondheidszorg.
  • Wetenschappelijk onderbouwde handleidingen voor het plaatsen van dispensers. De handleidingen zijn gebaseerd op de ‘5 momenten van handhygiëne’ van de WGO en opgebouwd rond 4 gebieden die vaak gebruikt worden in zorginstellingen. Onderzoek toont namelijk aan dat dispensers een aanzienlijke invloed hebben op de naleving van de voorschriften. Het is dan ook belangrijk dat ze correct worden geplaatst.[3]

“Het is onze missie om producten en diensten te bieden die helpen een institutioneel veiligheidsklimaat te realiseren. We blijven ons onvermoeibaar inzetten om een deskundige en betrouwbare partner te zijn voor alle professionals in de gezondheidszorg”, aldus Thomas Bergin, Marketing Director – Healthcare bij Essity Professional Hygiene. 

Lees hier meer over World Hand Hygiene Day en de oplossingen van Tork.

[1] World Health Organization, https://www.who.int/campaigns/world-hand-hygiene-day/2021/key-facts-and-figures
[2] Survey among 1017 healthcare professionals in five markets: United States, United Kingdom, Sweden, Germany and Poland. The survey was conducted between 23 November to 7 December 2018 by United Minds on behalf of Tork and in collaboration with the panel provider CINT
[3] Boog, Matthijs C., Vicki Erasmus, Jitske M De Graaf, Elise (A) He Van Beeck, Marijke Melles, and Ed F Van Beeck. Assessing the Optimal Location for Alcohol-based Hand Rub Dispensers in a Patient Room in an Intensive Care Unit. BMC Infect Dis BMC Infectious Diseases 13.1 (2013): 510.

Over Tork

Het merk Tork biedt professionele hygiëneproducten en -diensten aan klanten over de hele wereld, variërend van restaurants en zorginstellingen tot kantoren, scholen en industrieën. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, poetsdoeken, maar ook software voor datagestuurde schoonmaakoplossingen. Door expertise op het gebied van hygiëne, functioneel ontwerp en duurzaamheid is Tork uitgegroeid tot een marktleider die klanten ondersteunt bij het vooruitdenken. Tork is een wereldwijd merk van Essity en een toegewijde partner voor klanten in meer dan 110 landen. Om op de hoogte te blijven van het laatste Tork-nieuws en -innovaties kan je terecht op www.tork.be.

Over Essity

Essity is een toonaangevend internationaal hygiëne- en gezondheidsbedrijf. Met onze producten en diensten zetten wij ons in voor het verbeteren van welzijn. Verkoop vindt plaats in ca. 150 landen via de toonaangevende internationale merken TENA en Tork en andere sterke merken, waaronder Actimove, Demak’Up, Edet, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse en Tempo. Essity heeft ca. 46.000 medewerkers. In 2021 bedroeg de netto-omzet ca. SEK 122 miljard (EUR 12 miljard). Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm, Zweden, en Essity staat genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Essity doorbreekt barrières ter bevordering van welzijn en draagt bij aan een gezonde, duurzame en circulaire samenleving. Ga voor meer informatie naar www.essity.com

Lees ook op Zorg Magazine:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.