Wouter Degrève

Wouter Degrève is nieuwe voorzitter CM Vlaanderen

Afgelopen zaterdag verkozen 164 leden een nieuwe Vlaamse CM-voorzitter. De volgende zes jaar zit arts Wouter Degrève (35) de algemene vergadering van het bestuursorgaan van het gezondheidsfonds voor.

Degrève is anesthesist in het UZ Gent. Hij is gespecialiseerd in neuro- en trauma-anesthesie. Zijn aanstelling als CM-voorzitter komt niet onverwachts. Al sinds zijn jonge jaren is hij betrokken bij de organisatie. “Sinds mijn zes jaar ga ik mee op vakantie met Kazou, later deed ik dat als monitor”, laat hij weten. “De vrijwilligers werden rolmodellen. Ze zetten me aan om me maatschappelijk te engageren en voor anderen op te komen. Die visie wil ik graag uitdragen als voorzitter van CM Vlaanderen.” Na zijn engagement als animator, werkte Wouter Degrève ook al in de regio Vlaams-Brabant en Brussel als voorzitter van Kazou en was hij lid van de Raad van Bestuur van CM en lid van de Nationale Gezondheidsraad van CM.

Twee gezondheidsfondsen

CM onderging een grondige transformatie. Recent versmolten 19 regionale ziekenfondsen tot twee grote gezondheidsfondsen: één voor Vlaanderen en één voor Wallonië en de Duitstalige Gemeenschap, overkoepeld door de CM-Landsbond, waar Luc Van Gorp voorzitter van is.

Bart De Ruysscher, algemeen directeur van CM Vlaanderen: “We vinden het mooi om zien dat zo’n gemotiveerde groep vrijwilligers de strategische ambities van ons gezondheidsfonds mee wil waarmaken. We hebben er alle vertrouwen in dat Wouter Degrève, vanuit zijn ervaring met onze organisatie en vanuit zijn kennis van de sector, deze geëngageerde groep in goede banen zal leiden.”

LEES OOK OP ZORGMAGAZINE:

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.