geofence.jpg

Zembro ontwikkelt een dwaalalarm

Dankzij de feedback van haar klanten blijft Zembro haar bracelet uitbreiden met nieuwe functies. Zo bestond er bijvoorbeeld behoefte aan een dwaalalarm op Zembro bracelet. De engineers van Zembro zijn hiermee aan de slag gegaan. Dit resulteerde in een nieuwe functie: het dwaalalarm.

Dwaalalarm

Een melding ontvangen op de app wanneer de senior zich buiten een vooraf ingestelde zone begeeft? Deze functie kan meer gemoedsrust brengen voor families bij wie de senior een lichte vorm van dementie heeft en nog zelfstandig woont.

Hoe werkt een dwaalalarm?

Een dwaalalarm werkt als volgt. De groene zone (zie foto) is de veilige zone waarbinnen de Zembro senior zich vrij kan bewegen. De gele zone is de waarschuwingszone, waarbij de app een waarschuwing ontvangt. De rode zone is de alarmzone waarbij het alarm wordt geactiveerd. Deze zones zijn in te stellen via de Zembro app door de connecties van de senior. Zo heeft de oudere een dwaalalarm dat is afgestemd op de persoonlijke situatie.

Dwaalalarm testen

De eerste tests met deze nieuwe functie zijn inmiddels afgerond. De engineers van Zembro testen nu graag verder met de klanten waarbij een dwaalalarm een grote wens is. Om zo te kunnen leren wat we nog kunnen verbeteren op basis van reële situaties. Heeft u al een Zembro bracelet en heeft u interesse deze functie verder met ons te ontwikkelen? Laat het Zembro dan weten via [email protected] of neem telefonisch contact met ons op via +32 78 35 30 90 (Vlaanderen) of +31 85 303 15 32 (Nederland).

Automatische aanpassing tijdzone

Nog meer nieuwe mogelijkheden! Als een Zembrto senior in de toekomst een tijdzone passeert, past Zembro bracelet de tijd automatisch aan naar de nieuwe tijdzone. Ook de aanpassing van zomertijd naar wintertijd gaat vanaf nu automatisch. Let op: de aanpassing van tijdzone vindt plaats met vertraging van enkele uren. Klanten ontvangen deze update automatisch vanaf maandag 18 juli als de Zembro bracelet wordt opgeladen via het stopcontact.

Zorgdorp

Ook u kan kennis maken met de Zembro embracelet in het Zorgdorp op de jaarbeurs te Gent van  10 tot 18 september in Flanders Expo (Gent).

 

Bron: Zembro – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.