Zestig serviceflats in Sint-Niklaas

De nieuwbouwplannen van het OCMW aan de Azalealaan in Sint-Niklaas krijgt een concreet gezicht. Het gaat om een investering van 11 miljoen euro, het gebouw moet klaar zijn in 2012. Nog dit najaar begint de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden. De serviceflats worden opgetrokken in samenwerking met Serviceflats Invest.
Bij het gebouw hoort een nieuwe centrale keuken met een koude lijn. Porties worden na het bereiden snel afgekoeld, daarna worden de maaltijden naar woon- en verzorgingscentra gebracht in het centrum en de deelgemeenten, waar de maaltijden worden opgewarmd.
Het zijn overigens drukke bouwjaren voor het OCMW Sint-Niklaas. Momenteel wordt een WEZ gerealiseerd aan de hoek van de Lam- en Lodewijk De Meesterstraat. Tegelijk is ook het terrein van rustoord Herfstrust in Belsele een bouwwerf. Tegen oktober 2010 is het gebouw in Belsele winddicht. Tegen media 2011 kunnen de bewoner hun intrek nemen in de nieuwbouw, maar daarna beginnen de nieuwbouwwerken voor de tweede fase, die tegen de zomer van 2013 klaar moet zijn. Het nieuwe WZC zal 90 woongelegenheden en zes eenheden voor kortverblijf tellen.

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.