Typ om te zoeken

Woonzorgcentra

Zorg met een thuisgevoel: “Beleving centraal stellen”

Delen

Tijden veranderen. Behoeftes wijzigen. Standaarden evolueren. Door de steeds ouder wordende bevolking, de stijgende zorgnood voor permanent hulpbehoevenden en de groeiende druk op de sociale zekerheid, staan de medische en gezondsheidszorgsector voor een gigantische uitdaging. Niet alleen zullen er binnenkort een grote hoeveelheid babyboomers de arbeidsmarkt verlaten, maar dreigt er ook een tekort aan faciliteiten.
 
Het is geen nieuw gegeven dat de vergrijzing de vraag naar zorgvastgoed exponentieel heeft aangewakkerd. “Een gigantische markt voor bouwheren, architecten en aannemers”, weet Dirk Desimpel, country manager België bij vinylproducent IVC Group. “Aan de kust kampen ze nu al met een nijpend tekort aan faciliteiten voor zorgbehoevenden en het ziet er niet naar uit dat de 200 rusthuizen die nodig zijn om tegen 2020 aan de vraag te voldoen er op tijd zullen komen.” Met haar esthetische commerciële vinyloplossingen is IVC Group alvast gewapend om slijtage door rolstoelen, krukken en patiëntenstromen de baas te kunnen.
 

Betaalbare designkwaliteit

Niet alleen dàt er enorme investeringen in zorgvastgoed in het verschiet liggen, maar ook hoè dat zal gebeuren, vereist de nodige aandacht. Vooral het thuisgevoel naar boven brengen vormt een niet te onderschatten pijler in het woninggedrag. De keuze van bouwmaterialen speelt dan ook een grote rol bij de bouw van zowel serviceflats, rusthuizen, seniorenflats, zorgboerderijen of woonzorgcentra. Vaak wordt foutief de these aangenomen dat luxe en prijs onverenigbaar zijn. “Onze vloeroplossingen koppelen perfect het esthetische aan het functionele. De Itec en Moduleo-vloeren zijn een kruisbestuiving van kwaliteit, comfort, hygiëne, onderhoudsgemak en betaalbaarheid”, beweert Desimpel. “Bij de creatie van onze producten stellen wij de beleving altijd centraal. Daarbij onderzoeken we minutieus de laatste markttrends en vertalen die naar een hedendaagse collectie.”
 

Vinyl, een luxeproduct?

Het is nog maar een viertal jaar dat vinyl op rol van Itec en LVT (luxevinyltegels) van Moduleo echt in de zorgsector ingeburgerd raakt. Vanwaar deze recente ingebruikname? “Kijk, het is redelijk eenvoudig. Jarenlang was linoleum de standaard in de zorgsector. De macht der gewoonte zorgde ervoor dat projectontwikkelaars van ziekenhuizen en verzorgingscentra automatisch kozen voor linoleum. Daar komt nu stilaan verandering in.” De voordelen van vinyl zijn legio. Het is niet alleen licht, wat transport en plaatsing vergemakkelijkt, maar vergt bovendien nauwelijks onderhoud en is 100% waterbestendig. Linoleum daarentegen vereist een frequente voedende behandeling en door haar gewicht is een vlotte installatie geen evidente opdracht.
 
Anderzijds worden vinylvloeren door de technologische innovaties steeds verfijnder omdat ze er steeds beter in slagen om andere, natuurlijke materialen na te bootsen. Dirk: “Tegenwoordig staan design, techniek, materiaal en textuur centraal en moeten onze projectvloeren moeten tegen een stootje kunnen.” Recentelijk werd de nieuwe Impress collectie toegevoegd aan het Moduleo arsenaal, waarbij de embossed-in-register techniek ervoor zorgt dat dessin en structuur perfect gesynchroniseerd zijn.
 

Zorghotel in Zuienkerke

De afgelopen jaren werden talloze mooie projecten in de zorg met succes opgeleverd. Residentie Papenhof in Brugge koos voor Divino LVT om hun dimensionele stabiliteit te garanderen, terwijl de seniorenresidenties van Belle Epoque in Knokke-Heist kozen voor de lichte tinten van Transform Verdon Oak. Residentie Polderwind in Zuienkerke, een faciliteit van het Rode Kruis die mensen met een mentale of fysieke handicap, ouderen en zieken de mogelijkheid biedt op vakantie te gaan, trok dan weer voluit de Moduleo MOODS kaart.
 
“Het bewijs dat onze vinylvloeren een aantrekkelijk antwoord bieden voor de inrichting van zorgfaciliteiten. Naast een vlotte plaatsing, schoonmaak- en onderhoudsvriendelijkheid, zijn onze vloeren krasvrij en waterbestendig, en verzekeren een duurzaam resultaat”, aldus Desimpel.
 
Bekijk meer referentieprojecten op http://be.moduleo.com/nl-be/sectoren/gezondheidszorg en http://www.itecfloors.co.uk/case-studies/sector/health-care
 
 
Lees ook: Luxueuze residentie rekent op luxe-vinylvloeren voor huiselijkheid
www.itecfloors.be | www.moduleo.com (professionals) |www.moduleomoods.com
 
 

Laat een commentaar na

Your email address will not be published. Required fields are marked *