Zorgcentrum Home Claire

Het dossier van Home Claire telt verschillende actieplannen. Zo heeft de organisatie een duidelijke visie op de verschillende residentiegroepen – validen, dementerenden en/of palliatieven – herwerkt met extra aandacht voor de laatste twee groepen. In het mission statement staan kernwaarden als familiaal, thuisvervangend, zorgfunctie in hotelfunctie, pluralistische en diversiteit centraal. De organisatie ontwikkelde een duidelijke visie op animatie, palliatie en euthanasie.

Verbeterprojecten

 De volgende stap was een actieplan voor kwaliteitsverbetering. Voor Animatie gebeurt de sturing niet langer door de directie, maar door het KEA-team (kine, ergo, animatie). Die aanpak blijkt te werken: terwijl de eerste meting een participatie van 7 procent toonde, was die vorig jaar gestegen tot 40 procent.
Het verbeterproject Werkgroep Palliatieve Zorg wil het verzorgend personeel beter opleiden en een betere communicatie ontwikkelen met bewoners en familie. Elke zorgverlener en personeelslid krijgt de kans een basiscursus te volgen bij het Netwerk Palliatieve Zorg Gent-Eeklo. Intussen is er ook een palliatieve verpleegkundige in dienst genomen.

Nieuwe projecten

Kwaliteitsverbetering is een proces dat nooit af is, weten ze bij Home Claire. De organisatie investeert al in nieuwe projecten: een diversiteitsplan voor de personeelswerking en een business-to-clientcommunicatie. Verder is het directieteam versterkt met twee nieuwe profielen: een zorgcoördinator en een strategisch beleidsverantwoordelijke.

BV

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws en leerrijke events?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwsbrief.