Zorgmedewerker en beleving triggers op HEALTH&CARE 2018

Van 24 tot en met 26 april 2018 vindt in Flanders Expo Gent de tweede editie van HEALTH&CARE, de grootste vakbeurs voor de zorgsector, plaats. Op dit kennisplatform voor de sector kunnen 6000 zorgprofessionals en 320 standhouders elkaar ontmoeten en inspireren. Naast een sterk belevings- en seminarieprogramma en een boeiend zorgdebat is de beurs ook het decor voor de HEALTH&CARE Awards die dit jaar twee nieuwe categorieën bekronen: ‘Zorgmedewerker van het jaar’ en ‘Zorgteam van het jaar’.

“De zorgsector is voortdurend in beweging. Nieuwe producten, technologieën en innovaties volgen elkaar in snel tempo op. Met de organisatie van dit zorgevenement willen we de vinger aan de pols houden. Dit jaar staat het welzijn van de medewerkers in de zorg centraal. Samen met de sector kunnen we oplossingen aanreiken waardoor de zorg terug centraal komt te staan en personeel meer tijd krijgt voor hun corebusiness, namelijk het zorgen voor de patiënt”, vertelt Catherine Degreef van HEALTH&CARE.

Inspirerende belevingszones

Voor zorgprofessionals is HEALTH&CARE het forum om hun kennis bij te schaven en zich te laten inspireren. Er zijn 320 standhouders, overzichtelijk ingedeeld in 4 categorieën: Building, Interior, Furniture, Care Equipment & Decoration; ICT, Technology & Start-Ups; Hospitality, Catering & Textile, en, tenslotte, Facility & Services. Voor elk van deze segmenten zal er een belevingszone georganiseerd worden. “Op deze editie wordt de zorgmedewerker in de kijker geplaatst. Daarom willen we deze professionals de nodige aandacht geven via een specifieke belevingszone: U-time. In deze zone worden 3 ruimtes gebouwd waar het gemak, de efficiëntie en de quality time van klant en zorgmedewerker worden voorgesteld. Voor het tweede belevingsproject staat de Belgische designer Axel Enthoven met zijn TUOI-lijn, in. Hij ontwerpt niet-stigmatiserend meubilair voor ‘the Silver Generation’ en lanceert dit in primeur op de beursvloer. Er is ook Parki’s Kookatelier met kookworkshops en oplossingen voor mensen met Tremor en hun problemen om voedsel tot zich te nemen. Er is gelegenheid om fingerfood te proeven op de foodmarket en in het kooktheater geeft men tips en tricks voor tremorpatiënten. In de start-up en pitchbar kan men zich laten meevoeren met de digitale transformatie”, zegt Catherine Degreef. Het seminarie-programma omvat meer dan 40 geaccrediteerde lezingen door sprekers omtrent zeer uiteenlopende thema’s.

Zorgdebat en nieuwe awards

Tijdens het zorgdebat, dat voor de eerste keer georganiseerd wordt, en gemodereerd wordt door VRT-nieuwsanker Wim De Vilder, zullen beleidsmakers, vakverenigingen, de industrie en de academische wereld zich buigen over de meest prangende problemen in de sector. Ook de prestigieuze HEALTH&CARE Awards worden opnieuw uitgereikt. Niet alleen worden de beste projecten uit de sector in de kijker gezet. De organisatie zoomt ook in op de mensen achter de zorg. Een professionele jury zal, naast de vijf bestaande categorieën (Health&Care, Tools, Hospitality, Innovatie, Concept) eveneens de nieuwe awards voor ‘Zorgmedewerker van het jaar’ en ‘Zorgteam van het jaar’ uitreiken, dit in het bijzijn van Minister Jo Vandeurzen.

Bron: Artexis – eigen berichtgeving

Lees ook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste zorgnieuws?

Wens je up-to-date te blijven van het laatste zorgnieuws?
Schrijf je dan hier in en ontvang 2-wekelijks onze nieuwbrief.